Dvaja juhokórejskí vojaci zomreli počas nácviku prežitia v zajatí

NETKY.SK • 3 September 2014, 09:27 • 2 min
Dvaja juhokórejskí vojaci zomreli počas nácviku prežitia v zajatí

SOUL - Dvaja vojaci juhokórejských špeciálnych síl zomreli počas výcviku, ktorý im mal pomôcť prežiť, ak by niekedy padli do zajatia, citovala dnes armádnych predstaviteľov juhokórejská tlačová agentúra Jonhap. Seržanti skolabovali v noci na utorok po tom, ako údajne strávili vyše hodiny na kolenách s rukami zviazanými za chrbtom a kuklami na hlavách.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ nemocnice pripustil, že mohli zomrieť udusením, upozornil ale, že presnú príčinu zatiaľ nepoznajú.

 

"Analyzovaním dôkazov - vrátane záznamu bezpečnostnej kamery a výpovedí svedkov - zisťujeme, čo presne sa im stalo," citoval Jonhap predstaviteľa armády.

 

Juhokórejskú armádu prenasleduje tento rok smola. Minulý mesiac spáchali dvaja branci samovraždu, čím počet samovrážd v armáde stúpol od začiatku roka na 46. V júni sa potom streľba 22-ročného vojaka do kolegov na základni skončila piatimi mŕtvymi; páchateľ ušiel a neskôr sa pokúsil zabiť sám seba, ale prežil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona