Dvaja japonskí horolezci zahynuli pri zostupe z Matterhornu

NETKY.SK • 12 August 2015, 16:10 • 2 min
Dvaja japonskí horolezci zahynuli pri zostupe z Matterhornu

BAZILEJ - Na Matterhorne vo Švajčiarsku našli mŕtvych dvoch japonských horolezcov, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Správu potvrdila švajčiarska polícia, ktorá uviedla, že jeden z mužov umrzol na smrť a druhý zahynul po 100-metrovom páde.


Horolezcov pri sobotňajšom zostupe z 4478 metrov vysokého vrchu ležiaceho na švajčiarsko-talianskej hranici v Alpách postretlo zlé počasie. Hmla skomplikovala aj následné záchranné a pátracie práce.


Muža, ktorý zomrel na podchladenie, záchranári objavili v pondelok a miestna polícia dnes uviedla, že v utorok sa našlo telo druhého muža. To bolo asi v 100-metrovej vzdialenosti pod miestom, kde našli prvého z horolezcov.


"Vybavenie a oblečenie bolo nedostatočné," povedal hovorca polície v švajčiarskom kantóne Valais na margo úmrtia prvej z obetí. Dodal, že horolezci musia mať so sebou vhodnú výstroj, aby prežili vo vysokohorskom teréne aj v prípade, že záchranárov zdrží zlé počasie.


Od roku 1856, kedy sa uskutočnil prvý výstup na Matterhorn, tam našlo smrť už vyše 500 horolezcov, píše DPA.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies