Dvaja indickí policajti čelia obvineniam zo znásilnenia maloletého dievčaťa

NETKY.SK • 2 Január 2015, 10:44 • 2 min
Dvaja indickí policajti čelia obvineniam zo znásilnenia maloletého dievčaťa

NAÍ DILLÍ - Dvaja policajti podozriví zo znásilnenia maloletého dievčaťa na policajnej stanici na severe Indie sú na úteku, informovali dnes podľa agentúry DPA miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Policajti údajne uniesli 14-ročné dievča z jej dediny vo štvrtok. Uvádza sa to v sťažnosti, ktorú podala matka maloletej. "Uviedla, že muži odviedli jej dcéru na policajnú stanicu v aute a následne ju znásilnili v miestnosti stanice," spresnili zdroje.
      

Obaja muži sa podľa nich skrývajú a polícia po nich pátra. K incidentu došlo v okrese Baudan indickom štáte Uttarpradéš. Tento okres sa stal stredobodom pozornosti i v máji minulého roka, keď tam našli dve dievčatá vo veku 14 a 16 rokov obesené na mangovníku.
      

Polícia v súvislosti s týmto prípadom najprv uviedla, že boli znásilnené, federálne vyšetrovanie však neskôr tieto závery anulovala. Prípad však opätovne vyvolal protesty proti sexuálnemu násiliu, ktoré sa zintenzívnili v roku 2012 po hromadnom znásilnení študentky v autobuse v hlavnom meste Naí Dillí. Žena neskôr zraneniam podľahla. Štát Uttarpradéš má podľa úradov najvyššiu mieru zločinnosti voči ženám vrátane znásilnení, únosov a obťažovania v Indii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies