Dvaja Hriňovčania zbili spoluobčana

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 17:18 • 2 min
Dvaja Hriňovčania zbili spoluobčana

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici sa dnes zaoberal prípadom fyzického útoku Hriňovčanov Mateja Santusa a Milana Farkaša, ktorí fyzicky napadli a zranili 44-ročného spoluobčana Františka.

slovakia

left justify in out

Tým spáchali prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva v spolupáchateľstve.


Odvolací súd potvrdil pre 23-ročného Santusa prvostupňový trest 16 mesiacov nepodmienečne. Jeho 26-ročnému kamarátovi Farkašovi na návrh prokurátorky uložil súhrnný trest dva roky s podmienečným odkladom výkonu trestu, pretože medzitým ho odsúdili za jazdu bez vodičáka a pod vplyvom alkoholu. 
Incident sa stal v auguste 2012, keď Santus a Farkaš v Hriňovej napadli 44-ročného Františka. Fyzickému útoku predchádzal verbálny konflikt týkajúci sa peňažného dlhu. Matej a Milan obeť napadli najprv päsťami a po tom ako muž padol na zem, do neho kopali. Spôsobili mu zranenia, z ktorých sa liečil desať dní. 
Proti rozsudku sa obžalovaní odvolali s tým, že nie oni, ale napadnutý muž bol útočníkom. Poškodený a svedkovia však uviedli, že útok začali Matej s Milanom. V bití Františka prestali až po tom, ako ich upozornila náhodná svedkyňa.


Okresný súd vo Zvolene uznal oboch mladých mužov za vinných podľa obžaloby. Santusovi uložil nepodmienečný trest, pretože skutok spáchal v skúšobnej dobe predchádzajúceho podmienečného odsúdenia tiež za ublíženie na zdraví a za výtržníctvo. Farkaš dostal podmienku šestnásť mesiacov. Obaja sa odvolali, ale krajský senát označil skutkové zistenia prvostupňového súdu za správne. Vzhľadom na to, že kým sa vec dostala na odvolací súd, Farkaša odsúdili za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu, krajský súd mu uložil súhrnný trest dva roky podmienečne a na štrnásť mesiacov mu zakázal viesť motorové vozidlá. 


Predseda odvolacieho senátu poukázal na to, že tak Santusa ako aj Farkaša už predtým postihli aj za rôzne priestupky a trestné činy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies