Dvaja horolezci zamrzli pri výstupe na Mont Blanc

NETKY.SK • 15 Júl 2012, 19:47 • 2 min
Dvaja horolezci zamrzli pri výstupe na Mont Blanc

Dvaja horolezci zamrzli pri výstupe na Mont Blanc - Svet Dvaja horolezci zamrzli v sobotu počas pokusu o zdolanie najvyššieho alpského vrcholu Mont Blanc, oznámia dnes talianska polícia. Obeťami sú 25-ročný Španiel a 30-ročná Poľka.

slovakia

left justify in out

img

Dvaja horolezci zamrzli v sobotu počas pokusu o zdolanie najvyššieho alpského vrcholu Mont Blanc, oznámia dnes talianska polícia.       Obeťami sú 25-ročný Španiel a 30-ročná Poľka. Obaja zomreli na následky podchladenia a vyčerpania, keď ich pri výstupe zastihla búrka.       Záchranári našli ich telá na 4304 metrov vysokej hore Dôme du Gouter v montblanskom masíve na francúzsko-talianskej hranici. Dôme du Gouter leží na jednej z hlavných výstupových trás na Mont Blanc (4801 m).       Zvyšní dvaja členovia skupiny prežili vďaka tomu, že sa im podarilo včas dostať do úkrytu a privolať pomoc, ktorá však pre ich kolegov prišla už neskoro.       Tento týždeň bol vo Francúzskych Alpách jedným z najtragickejších za posledné roky. Vo štvrtok zahynulo pri páde lavíny na masíve Mont Blancu deväť horolezcov zo štyroch európskych krajín, uviedla agentúra DPA.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies