Dvaja horolezci, ktorí sa stratili sú zrejme mŕtvi

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 09:13 • 2 min
Dvaja horolezci, ktorí sa stratili sú zrejme mŕtvi

PEŠÁVAR - Dvaja horolezci zo Španielska a Argentíny, ktorí sa v júni stratili na Nanga Parbate v Pakistane, sú zrejme mŕtvi. Vyjadril sa tak hovorca Pakistanského alpského klubu Karrar Hyderi.

slovakia

left justify in out

Podľa neho neexistuje šanca, že Španiela Alberta Zeraina Berasategiho a Argentínčana Mariana Galavina záchranári nájdu živých.

Berasategi a Galavin sa v júni nevrátili do základného tábora spolu s ďalšími 11 členmi expedície, k čomu sa skupina rozhodla po náhlom zhoršení počasia. Po nezvestných záchranári pátrali letecky.

Nanga Parbat, 8 126 metrov vysoký vrchol v západných Himalájach, je známy aj pod prezývkou Hora smrti. Tú si vyslúžil vďaka skutočnosti, že pred tým, než sa ho v roku 1953 podarilo prvý raz zdolať, na ňom zahynulo 30 horolezcov. V roku 2013 útočníci v oblasti zastrelili 10 zahraničných horolezcov, vrátane dvoch Slovákov, spolu s miestnym sprievodcom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies