Dvadsiatka otočila duel so Švajčiarmi, Bokroš: Zaslúžené víťazstvo

NETKY.SK • 7 November 2015, 07:27 • 2 min
Dvadsiatka otočila duel so Švajčiarmi, Bokroš: Zaslúžené víťazstvo

POPRAD - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov uspela aj vo svojom druhom vystúpení na Turnaji štyroch krajín v Poprade a v predstihu sa stala víťazom celého podujatia.

slovakia

left justify in out

V piatok síce prehrávala so švajčiarskymi rovesníkmi po polovici stretnutia 0:2, no do konca riadnej hracej doby výsledok otočila a napokon triumfovala 3:2. Obrat spustil úspešným trestným strieľaním Matej Paločko a v 49. minúte ho dokonali v rozmedzí 37 sekúnd Peter Galis a Lukášom Hrušíkom. V záverečnom dueli nastúpia mladí Slováci v sobotu proti Nórsku.

 

Pre zverencov trénera Ernesta Bokroša je podujatie turnajovou generálkou na majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia na prelome rokov vo fínskych Helsinkách. Jadro tímu tvoria hráči HK Orange 20, ktorých je v kádri dokopy šestnásť.

 

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov - 2. deň:

Slovensko - Švajčiarsko 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Góly: 37. Paločko (tr. strieľanie), 49. Galis (Holešinský, Tatár), 49. Hrušík (Jaroš) - 17. Hischier (Chuard), 33. Privet (Hischier, Schmidli). Rozhodovali: Baluška, Novák - Korba, Gajan, vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 528 divákov

 

hlas po zápase /zdroj: www.hockeyslovakia.sk/:

Ernest Bokroš, tréner reprezentácie SR "20": "Odohrali sme druhé veľmi náročné stretnutie na turnaji a veľmi pozitívne je, ako sme dokázali otočiť skóre. Napriek tomu, že sme za stavu 0:2 nevyužili presilovku o dvoch hráčov, nezlomilo nás to. Matej Paločko nám svojím úspechom v trestnom strieľaní dodal potrebný impulz a veľmi nám pomohol aj Galisov vyrovnávajúci gól na 2:2. Víťazný Hrušíkov gól padol po veľmi peknej akcii a vzhľadom na predvedenú hru je naše víťazstvo zaslúžené. Treba však povedať, že aj Švajčiari podali dnes veľmi dobrý výkon."

 

ďalší výsledok:

Nemecko - Nórsko 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

 

Ďalší program turnaja:

sobota 7. novembra

11.00 Nemecko - Švajčiarsko

14.30 SLOVENSKO - Nórsko

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona