Dvadsiatich ruských fanúšikov vyhostia za podiel na výtržnostiach

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:38 • 2 min
Dvadsiatich ruských fanúšikov vyhostia za podiel na výtržnostiach

PARÍŽ - Francúzske úrady oznámili, že dvadsiatich ruských fanúšikov vyhostia z krajiny za preukázaný podiel na výtržnostiach počas futbalových ME. Prefekt marseillského regiónu Stéphane Bouillon konkretizoval, že mužov deportujú v pondelok.

slovakia

left justify in out

Boli medzi 43 zadržanými osobami z autobusu, ktorý zastavili v utorok pri Mandelieu v rámci pátrania po narušiteľoch verejného poriadku. Vyhostenie je konzekvenciou výčinov, ktoré sprevádzali sobotňajší zápas Anglicko - Rusko (1:1) v spomenutom Marseille. 


Hovorca ruských fanúšikov Alexander Šprygin, ktorý sa ocitol medzi tými, ktorí čelia vyhosteniu, pre AP v tejto súvislosti uviedol: "Je to neférové voči nám. Jednoznačne ide o politické rozhodnutie. Ani jeden z nás dvadsiatich sa nepodieľal na násilnostiach. Už sme sa odvolali voči tejto nespravodlivosti. Momentálne čakáme na konzula a právnikov," uviedol Šprygin. Dodal, že policajným orgánom poskytli aj nahrávky telefonických rozhovorov, ktoré majú byť dôkazom toho, že sa nezúčastnili na násilnostiach a prejavoch násilia. 


Ruskí predstavitelia už Francúzom pohrozili, že ak nezmenia svoje rozhodnutie o vyhostení, môže to mať negatívny vplyv na oficiálne vzťahy oboch krajín. Pod toto vyhlásenie sa podpísal aj ruský minister zahraničných vecí. 


Francúzske ministerstvo vnútra informovalo, že počas necelého prvého týždňa ME vo futbale vo Francúzsku zadržali 323 osôb, uväznených bolo 196, odsúdených 8 a 24 fanúšikov vyhostili z krajiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies