Dvadsaťjednotka zdolala Turecko 5:0, hetrik Zreľáka

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 21:48 • 2 min
Dvadsaťjednotka zdolala Turecko 5:0, hetrik Zreľáka

MYJAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov dosiahli štvrté víťazstvo v kvalifikácii ME 2017. V utorok v Myjave zdolali rovesníkov z Turecka jednoznačne 5:0 a potvrdili pozíciu lídrov tabuľky 8. skupiny. Hetrikom sa blysol kapitán Adam Zreľák, skórovali aj Albert Rusnák a Jaroslav Mihalík.

slovakia

left justify in out

Zverenci Pavla Hapala majú z piatich zápasov na konte 12 bodov. Kvalifikačný cyklus zakončia zápasmi na Cypre (8. septembra), doma proti Bielorusku (1. októbra) a v Turecku (8. októbra). Na budúcoročný šampionát v Poľsku postúpia priamo deviati víťazi skupín a do baráže štyria najlepší z druhých miest.

 

kvalifikácia ME 2017 - 8. skupina:

Slovensko 21 - Turecko 21 5:0 (2:0)

Góly: 10., 79. a 85. Zreľák (druhý z 11 m), 23. Rusnák, 75. Mihalík. Rozhodoval: Martins (Portug.), ŽK: Škriniar, Mihalík - Basacikoglu, Coskun, Sahin, ČK: 79. Coskun po druhej ŽK. 2662 divákov.

zostavy a striedania:

Slovensko 21: Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - Rusnák, Bero (82. Brigant), Chrien (42. Ivan), Mihalík - Zreľák (89. Šafranko)

Turecko 21: Uysal - Uruc, Coskun, Cinemre, Tasdemir - Mor, Yokuslu, Ucan, Kahveci (75. Cinar), Basacikoglu (53. Sahin) - Karaman (52. Ünal)

 

Na Kopaniciach sa hral od úvodného hvizdu svižný futbal. Prvé dve strely na bránu vyslali Turci, ale potom prišiel výborný úsek v podaní domácich. Najskôr mal blízko ku gólu Chrien, ktorý len tesne minul centrovanú loptu po rohovom kope Lobotku. Z ďalšej akcie už Slováci skórovali, keď sa po ďalšej štandardnej situácii presne hlavou trafil Valjent, ale rozhodcovia gól pre ofsajd neuznali. Do tretice to však Hapalovcom už vyšlo. Na ľavej strane zakombinovali Mazáň s Mihalíkom a po centri druhého menovaného sa presadil Zreľák - 1:0. Domácich gól ich kapitána povzbudil a naďalej búšili do súpera. V 17. minúte na chvíľu ich snahu prerušil Mor a pokusom do stredu brány preveril Chovana. O päť minút neskôr zvýšil na 2:0 Rusnák, ktorý využil center Bera a efektným volejom z hranice šestnástky nedal Uysalovi šancu. Dvojgólové vedenie Slovákov upokojilo a do konca prvého polčasu s prehľadom kontrolovali hru i vybudovaný náskok. Záver prvej časti poznačilo zranenie Chriena, ktorého na trávniku nahradil Ivan.

 

Po zmene strán sa Turci snažili streliť kontaktný gól, ale ich snaha končila na pozornej domácej obrane. Slováci hrozili z rýchlych protiútokov, defenzíve súpera robil problémy najmä rýchlonohý Zreľák. Po hodine hry mali Slováci po faule na Ivana výhodu štandardnej situácie, ale pokus Rusnáka išiel mimo. V 68. minúte po samostatnej akcii zakončil Ivan svoje sólo strelou nad Uysalovu bránu. Turci potom zlepšili pohyb i kombinácie, zatlačili domácich pred ich šestnástku, ale ich platonický tlak bol bez gólového efektu. V závere hostia vrhli všetky sily do útoku a v 75. minúte si nedali pozor na zadné vrátka. Po ďalšej rýchlej akcii skóroval Mihalík a súper bol na kolenách. Jeho bezmocnosť využil Zreľák, ktorý sa najskôr presadil z pokutového kopu a potom po rýchlej kontre skompletizoval hetrik.

 

Slováci po jednoznačnom víťazstve 5:0 dosiahli štvrté víťazstvo z piatich kvalifikačných zápasov a pred jesenným vyvrcholením kvalifikačného cyklu sa výrazne priblížili k postupu na šampionát.

 

Hlasy po zápase:

Pavel Hapal, tréner SR 21: "Povedal by som, že konečný výsledok je nad očakávania. Mali sme pasáže, v ktorých nás Turci zatlačili, sú silní na lopte, my sme trochu ubrali na agresivite. Ale zvládli sme to a potom sme dali tretí gól a ten tretí gól to zlomil. Výsledok je pre nás dobrý, v konečnom zúčtovaní môže zohrať úlohu aj skóre."

 

Matúš Bero, stredopoliar SR 21: "Zápas to nebol ľahký. Síce sme si rýchlo vytvorili dvojgólové vedenie, ale Turci v druhom polčase ukázali, že sú silné mužstvo. Strelili sme však tretí gól a potom sme to opäť boli my. Dali sme päť gólov a dosiahli skvelý výsledok. Teraz to máme len vo vlastných rukách. V závere kvalifikácie nás čakajú tri náročné zápasy a ak to zvládneme, zahráme si na šampionáte."

 

Albert Rusnák, krídelník SR 21: "Výsledok, výkon, atmosféra - všetko bolo na vysokej úrovni. V dvoch zápasoch tu v Myjave sme strelili deväť gólov a myslím, že to je super. V druhom polčase nás súper trochu zatlačil, veď prehrával 0:2, ale vytvorili si len jednu šancu. Podobný gól z voleja ako dnes som strelil aj vo finále Holandského pohára. Mohol som si to dať na druhú nohu, ale ja rád strieľam z prvej."

 

tabuľka 8. skupiny:

1. SLOVENSKO 5 4 0 1 14:4 12

2. Holandsko 5 3 0 2 9:7 9

3. Bielorusko 5 2 1 2 4:5 7

4. Turecko 4 2 0 2 5:6 6

5. Cyprus 5 0 1 4 2:12 1

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies