Dvadsaťjednotka v Challenge Trophy zdolal "céčko" Anglicka

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 12:00 • 2 min
Dvadsaťjednotka v Challenge Trophy zdolal "céčko" Anglicka

LONDÝN - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v nedeľňajšom zápase dlhodobého medzinárodného prípravného turnaja Challenge Trophy nad Anglickom "C" v Suttone 4:3. Skóre otvoril v 17. min Lukáš Haraslín, no Angličania ešte do polčasovej prestávky otočili nepriaznivý stav a po zmene strán Louis John druhým gólom zvýšil už na 3:1.

slovakia

left justify in out

Zverenci českého trénera Pavla Hapala sa však nevzdávali, o štyri minúty neskôr znížil Tomáš Huk po rohu a v 75. min vyrovnal Michal Faško. Ten istý hráč MFK Ružomberok sa napokon stal hrdinom zápasu, keď v šiestej minúte nadstaveného času strelil víťazný gól z priameho kopu.

 

Pre Slovákov, ktorí sú obhajcami celkového prvenstva, to bolo tretie vystúpenie v rámci nového ročníka súťaže. V prvom dueli si hráči slovenskej "dvadsaťjednotky" 22. marca na trávniku v Senici bez problémov poradili s o dva roky starším výberom Estónska presvedčivo 4:0, v stredu 1. júna remizovali s ukrajinskou "dvadsiatkou" 1:1. Po výhre v Suttone si mladí Slováci upevnili prvú pozíciu v Challenge Trophy, za dve výhry a remízu majú na konte 7 bodov. Angličanom patrí druhá priečka s tromi bodmi za výhru na Ukrajine.

Výsledok nedeľňajšieho futbalového stretnutia dlhodobého medzinárodného prípravného turnaja Challenge Trophy:

Anglicko "C" - Slovensko "21" 3:4 (2:1) - hralo sa v Suttone
Góly: 38. a 51. John, 28. Holland - 75. a 90.+ Faško, 17. L. Haraslín, 55. T. Huk, rozhodovali: Munch Larsen - Boric, Skytte (všetci Dán.), 1600 divákov
Zostava SR: M. Rodák (59. A. Chovan) - Chvátal, Vavro, Valjent, Skovajsa - Chrien (59. Faško), F. Lesniak, T. Huk (79. Lobotka) - Polievka (46. Špalek), P. Šafranko, Haraslín (59. Brigant)

Hlas (zdroj: SFZ):
Pavel Hapal (tréner SR "21"): "Na rozdiel od zápasu s Ukrajinou sme do nedeľňajšieho duelu vstúpili dobre a podarilo sa nám otvoriť skóre. Báli sme sa fyzickej pripravenosti súpera, čo sa prejavilo pri bránení štandardných situácií, z ktorých sme inkasovali všetky tri góly. Dostávali sme sa do sľubných príležitostí a zakončení, z tohto pohľadu bol zápas vyrovnaný, súper nás prevýšil po fyzickej stránke. S výsledkom sme spokojní. Podarilo sa nám vyhrať napriek tomu, že sa zápas pre nás nevyvíjal dobre. Musíme sa zamyslieť nad bránením štandardných situácií a nad faktom, že často musíme otáčať výsledok."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies