Dvadsaťjednotka to proti Cyperčanom mohla mať aj ľahšie

NETKY.SK • 9 Október 2015, 11:48 • 2 min
Dvadsaťjednotka to proti Cyperčanom mohla mať aj ľahšie

MYJAVA - Víťazstvo slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov 2:0 nad cyperskými rovesníkmi vo štvrtkovom stretnutí 2. kola 8. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska sa nerodilo až tak ľahko. Domáci síce na štadióne myjavského Spartaka dominovali počas celého zápasu, dlho však nedokázali územnú prevahu pretaviť na zásahy, ba ani gólové príležitosti. Podarilo sa im to až po viac než hodine hry.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, s bodmi sme spokojní, aj keď hra mohla byť lepšia. Na druhej strane, tieto súboje pre nás nie sú jednoduché, keďže sme prehrali v prvom. Miernu úlohu zohrala psychická stránka, ale zostali sme trpezliví a napokon sme si zaslúžili triumfovať, pretože sme boli jednoznačne silnejším mužstvom. Len sme sa nesmierne nadreli na úvodný zásah," zhodnotil 46-ročný český tréner tímu SR "21" Pavel Hapal.

 

Mladí Slováci od začiatku boli aktívnejší, chceli určovať tempo duelu a darilo sa im držať loptu na svojich kopačkách. Nedokázali sa však presadzovať do bezprostrednej blízkosti bránky súpera. "Boli sme nepresní v posledných dvadsiatich metroch, teda v území, kde sa rozhoduje. Keď už sme si niečo vypracovali, oponent nám nejako zabránil. Buď sa to k nemu odrazilo, alebo mal viac šťastia. Až do konca sme si išli za svojím cieľom a odmenou nám boli dva strelené góly," pokračoval Hapal.

 

Jeho zverenci odpor protivníka zlomili v 63. min: pokus Alberta Rusnáka ešte hosťujúci brankár vyrazil, ale na dorážku Jaroslava Mihalíka už nemal nárok. O osem minút neskôr pridal druhý zásah presnou hlavičkou kapitán Adam Zreľák, ktorému center poslal práve Mihalík. "V prvom polčase sme sa náhlili za otvorením skóre, čo nám nevyšlo. Vedeli sme, že skôr či neskôr to tam padne. Teší ma, že som trafil presne i asistoval," povedal hrdina druhého dejstva - krídelník MŠK Žilina Jaroslav Mihalík.

 

V úvodnej štyridsaťpäťminútovke sa ako slabina Cyperčanov javil ich strážca troch žrdí Dimitrios Tziakouris. Ten zopárkrát v rukách neudržal ani jednoduchšie lopty. "V prvom polčase sme mali mnoho šancí. Odrazilo sa to od brankára, mohol som doklepnúť. Potom sa lopta zase odrazila, no nakoniec ju chytil, takže určite mali šťastie. Napokon sme to prelomili a sme radi, že sa šťastie priklonilo na našu stranu," doplnil útočník bratislavského Slovana Adam Zreľák.

 

Okrem spomenutého tria Rusnák, Mihalík, Zreľák najmä pred prestávkou zaujal stredopoliar talianskej Sampdorie Janov Dávid Ivan, ktorý už vo veku 20 rokov preukázal veľký prehľad na ihrisku. Napriek tomu, že nepatrí práve k svalovým typom, dokázal si zakryť loptu a neprehrávať osobné súboje.

 

Štvrtkové stretnutie sa skončilo nešťastne pre Martina Chriena. Dvadsaťročný záložník českej Zbrojovky Brno vybehol na trávnik v 78. min, ale už o desať minút neskôr ho z hracej plochy odniesli. "Putoval do nemocnice, po údere do hlavy mu zostalo zle. Uvidíme, dúfame, že bude v poriadku a pripojí sa k nám. Pokiaľ nie, samozrejme, prajeme mu skoré uzdravenie," priblížil Hapal. Po záverečnom hvizde pokrivkával Zreľák. "Pri štandardnej situácii mu súper došliapol na achilovku. Má to trocha odreté, nemal by to však byť žiadny problém," dodal Pavel Hapal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies