Dvadsaťjednotka rozbila škótskych rovesníkov 4:0, Hapal: Spokojnosť s výkonom i výsledkom

NETKY.SK • 9 November 2016, 19:46 • 2 min
Dvadsaťjednotka rozbila škótskych rovesníkov 4:0, Hapal: Spokojnosť s výkonom i výsledkom

MYJAVA - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov zdolala v stredajšom prípravnom stretnutí škótskych rovesníkov hladko 4:0. Zverenci Pavla Hapala si tak v roku 2016 zachovali stopercentnú bilanciu v Myjave, celkovo neprehrali vo štvrtom zápase za sebou.

slovakia

left justify in out

Mladší výber do 20 rokov rovnako pod vedením českého trénera odcestuje v nadchádzajúcich novembrových dňoch na miniturnaj do španielskej La Mangy, kde narazí na mladíkov z Nórska a Írska.

 

medzištátne prípravné stretnutie futbalistov do 21 rokov:

Slovensko - Škótsko 4:0 (1:0)

Góly: 8. Rusnák, 57. Iacovitti (vlastný), 78. Niňaj, 83. Balaj. Rozhodovali: Hameter (Rak.) - Hancko, Bednár (obaja SR), ŽK: 89. Iacovitti (Škótsko), 789 divákov.

zostavy a striedania:

Slovensko: Chovan (46. Hruška) - Valjent, Niňaj, Králik, Skovajsa (46. Šatka) - Káčer (62. Huk) - Rusnák, Chrien, Hromada (46. Faško), Mihalík (62. Brigant) - Šafranko (70. Balaj)

Škótsko: Fulton - Smith (72. MacDonald), Iacovitti, Jules (68. Sammut), Cameron (71. Sheppard) - Souttar, Jones - Cadden (68. Nesbitt), Henderson (46. Quitongo), Docherty (68. Forrest) - Brophy (46. Hardie)

 

Hapal síce spravil niekoľko zmien v porovnaní so stabilnou kvalifikačnou zostavou, ale na krídlach nechýbali opory Rusnák s Mihalíkom. Práve táto dvojica potiahla akciu v 7. minúte, na ktorej konci bol nebezpečný center Skovajsu, ten však nezachytil žiaden z nabiehajúcich hráčov. Skóre sa zmenilo už o minútu neskôr, prízemnou strelou sa presadil Rusnák. Domáci po vsietenom góle kontrolovali vývoj, Chrien odcentroval z kraja šestnástky a akrobatické zakončenie Šafranka preletelo nad bránkou hostí. V 18. minúte sa pekným technickým pokusom prezentoval Hromada, škótsky brankár Fulton si s ním poradil. Aj v ďalších minútach púšťali mladí Slováci loptu zo svojich kopačiek len výnimočne a na každom poste vrátane brankárskeho sa snažili o konštruktívne riešenia. Darilo sa im tiež v osobných súbojoch, no nepresnosť v rozohrávke viedla k ojedinelej šanci Škótov, ktorá zostala nevyužitá. Hostia mali svoju najaktívnejšiu prvopolčasovú pasáž po polhodine hry, nevypracovali si však ani jednu vyloženú príležitosť a po pár minútach už domáci opäť ovládali dianie. V 40. minúte preletela delovka Káčera iba tesne nad brvnom Fultona, na druhej strane si Chovan pripísal zákrok po strele Hendersona. Krátko pred prestávkou mohol náskok zvýšiť Hromada, jeho pokus zastavil brániaci hráč a po nasledujúcej akcii neskóroval ani Valjent z dorážky.

 

Druhá štyridsaťpäťminútovka odštartovala s niekoľkými zmenami v zostavách. V jej úvode mal obrovskú možnosť striedajúci Škót Hardie, ktorý napálil loptu do žrde. Do siete zapadla na opačnej strane v 57. minúte, keď hosťujúci obranca Iacovitti prihral brankárovi, ktorý ju neskrotil a prešla až za čiaru - 2:0. Od tohto stavu bolo herné vyznenie opäť výhradne v prospech Slovákov. Aktívny Rusnák sa peknou kľučkou prepracoval k nebezpečnému zakončeniu, Fulton tentoraz podržal svoj tím, potom vystrelil tesne vedľa striedajúci Faško. O prelomenie ofenzívnej bezmocnosti hostí sa najviac snažil Hardie, jeho prienik sa však po viacerých vydarených kľučkách skončil bezvýsledne. Naopak, v 78. minúte predviedli domáci signál z rohového kopu, lopta sa dostala "do ohňa" a do bránky ju nasmeroval stredajší kapitán SR Niňaj - 3:0. Záver sa už zmenil na dokonalú exhibíciu Slovenska, na 4:0 upravil v 83. minúte Balaj, ktorý prišiel na trávnik v druhom dejstve.

 

hlasy po zápase (zdroj: TV Dajto):

Pavel Hapal, tréner SR 21: "Som spokojný s predvedeným výkonom i výsledkom. Hoci prvý polčas nebol úplne podľa našich predtáv, hru sme kontrolovali a súpera pustili len do jednej vyloženej šance. My sme si vytvorili množstvo príležitostí a zápas mohol skončiť aj vyšším rozdielom. Chalani chcú vyhrávať zápasy a bolo to vidieť aj dnes."

 

Albert Rusnák, stredopoliar SR 21: "Máme svoju kvalitu, ukázali sme ju počas celej kvalifikácie a rovnako aj dnes. Súboj proti Škótsku bol pre nás zavŕšením úspešného cyklu. Chceli sme sa poďakovať aj fanúšikom tu v Myjave za ich podporu počas kvalifikácie. Myslím, že sme predviedli super výkon a výsledok 4:0 je zaslúžený.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies