Dvadsaťjednotka proti Srbom so snahou odčiniť výkon s Českom

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 12:56 • 2 min
Dvadsaťjednotka proti Srbom so snahou odčiniť výkon s Českom

SENEC - Slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov (roč. nar. 1994 a mladší) čaká v utorok druhý medzištátny prípravný zápas v prebiehajúcom asociačnom termíne. Piatkovú prehru 1:4 s rovesníkmi z Česka v Karvinej sa pokúsia odčiniť v Senci od 17.20 h v súboji proti Srbom. Pre slovenských zverencov českého trénera Pavla Hapala ide o súčasť prípravy na júnové ME tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Poľsku (16. - 30. 6.).

slovakia

left justify in out

Mladým Slovákom v Karvinej vôbec nevyšiel prvý polčas, mali po ňom štvorgólové manko. "Občas je dobré, ak človek dostane po nose. Po výbornej kvalifikácii si zrejme hráči mysleli, že sa im nemôže nič stať. Predviedli sme minimum toho, čo sme ukázali v kvalifikácii, neplnili sme základné veci, hráčom sa nechcelo behať, nevyhrávali osobné súboje. Moderný futbal sa nedá hrať bez pohybu," citoval Hapala web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

Útočník a kapitán mužstva Adam Zreľák doplnil: "V prvom polčase sme dostali facku, musíme sa z toho poučiť; radšej teraz než na ME. V prvom polčase to bolo bez pohybu, bez bojovnosti. V druhom sme sa snažili to napraviť, v šatni padli aj ostré slová. Podarilo sa nám skórovať, ale s výsledkom sme nič nespravili. Verím, že v súboji so Srbmi to bude iné."

Krátko po zmene strán dosiahol čestný úspech zlepšujúcich sa hostí Pavol Šafranko. "V druhom polčase sme sa snažili zmierniť hrozivý výsledok. Myslím si, že bolo vidno, že po prestávke prišla zmena, vyhrávali sme súboje, dostávali sme sa pred českú bránku. V druhom polčase sme boli lepším mužstvom. Gól ma potešil, ale výsledok je zlý a treba veľa vecí zlepšiť, aby sa neopakoval," upozornil útočník FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na utorkový medzištátny prípravný zápas proti rovesníkom zo Srbska (Senec, 17.20 h): 


Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Dukla Praha/ČR), Marek Rodák (Accrington Stanley/Angl.) 
Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Králik (MŠK Žilina), Juraj Kotula (FK Senica), Branislav Niňaj (KSC Lokeren/Belg.), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.) 
Stredopoliari: Nikolas Špalek (MŠK Žilina), Tomáš Brigant (FK Senica), Michal Faško (MFK Ružomberok), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň/ČR), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Dávid Ivan (FC Bari/Tal.), Július Szöke (Šachter Karaganda/Kaz.) 
Útočníci: Pavol Šafranko (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Zreľák (FK Jablonec/ČR), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov/Poľ.) 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies