Dvadsaťjednotka berie len tri body, Zreľák: Nesmieme Cyprus podceniť

NETKY.SK • 7 Október 2015, 11:24 • 2 min
Dvadsaťjednotka berie len tri body, Zreľák: Nesmieme Cyprus podceniť

MYJAVA - S jasným cieľom odčiniť septembrovú prehru 0:1 s Bieloruskom vstúpi slovenská futbalová dvadsaťjednotka do jej druhého zápasu 8. skupiny kvalifikácie ME 2017 proti Cypru (štvrtok 8. októbra o 17.20 h v Myjave).

slovakia

left justify in out

Zverencom českého trénera Pavla Hapala už pomôže kapitán Adam Zreľák po tom, ako útočník bratislavského Slovana nemohol hrať v bieloruskom Slucku pre trest z predchádzajúcej kvalifikácie. Na stopérskom poste zasa môže kormidelník dvadsaťjednotky počítať s Branislavom Niňajom. Sila tímu by tak ich návratom mala stúpnuť.

 

Túžbou Slovákov je získať proti Cypru prvé tri body do tabuľky a následne uspieť aj v Holandsku (nedeľa 11. októbra o 14.30 h v Nijmegene). "Naším cieľom je obidva zápasy vyhrať. Uvidíme, či sa nám to podarí alebo nie. Nechcel by som predbiehať. My chceme teraz zdolať doma Cyprus a uvidíme, v akom rozpoložení odcestujeme do Holandska. Samozrejme, chceli by sme uspieť aj v Nijmegene," uviedol Hapal, ktorý verí, že v domácom prostredí je v silách jeho tímu súpera z Afroditinho ostrova zlomiť: "Verím, že nám domáce prostredie môže pomôcť. Na Myjave sa nám darí a prakticky sme tu zvládli všetky predchádzajúce zápasy a aj touto cestou by som chcel pozvať všetkých slovenských fanúšikov, aby sa prišli na nás pozrieť, povzbudiť nás a pomohli nám k víťazstvu nad Cyprom. Musíme sa vložiť do zápasov a budeme potrebovať aj trochu futbalového šťastia," zakončil kouč slovenskej 21-ky rozhovor pre oficiálny web SFZ.

 

Zreľák verí, že víťaznú vlnu z klubu si prenesie aj do reprezentácie. "Som rád, že sa nám teraz v klube darí, škoda len, že strelecky mi to zatiaľ nejde podľa predstáv. Dúfam však, že víťaznú náladu zo Slovana prinesiem aj do reprezentácie. Na zápas v Bielorusku musíme zabudnúť. Verím, že sa strelecky presadím a začne mi to gólovo padať tak, ako v predchádzajúcej kvalifikácii," povedal Zreľák pre www.futbalsfz.sk a priznal, že s cyperským futbalom už má osobnú skúsenosť: "Proti tomuto súperovi som si zahral v 19-tke. Nemôžeme si dovoliť podceniť žiadneho súpera. Ani tím Bieloruska nebol silný na lopte a predsa nás zdolal jediným gólom. Teraz už bude každý zápas pre nás ťažký. Musíme sa na Cyprus veľmi dobre takticky pripraviť a verím, že po zápase sa budeme tešiť z víťazstva."

 

Mladí Cyperčania majú za sebou, rovnako ako Slováci, jeden zápas v rozbiehajúcom sa kvalifikačnom cykle. V septembri podľahli v Deventeri domácemu Holandsku 0:4. Práve "oranjes" sú so 6 bodmi na čele tabuľky, tri ich získali Bielorusi (odohrali len 1 zápas - pozn.). Okrem Slovenska a Cypru vstúpili do kvalifikácie prehrou aj Turci.

Zápas Slovensko 21 - Cyprus 21 má výkop o 17.20 h a povedú ho fínski rozhodcovia na čele s hlavným Villem Nevalainenom.

 

kvalifikácia ME 2017 do 21 rokov - 8. skupina:

/Myjava/

SLOVENSKO 21 - Cyprus 21 /rozhodcovia: Nevalainen - Koskiniemi, Hänninen (všetci Fín.)/

predpokladaná zostava SR 21: Chovan - Chvátal, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - Rusnák, Ivan, Bero, Mihalík - Zreľák

 

tabuľka 8. skupiny:

1. Holandsko 2 2 0 0 5:0 6

2. Bielorusko 1 1 0 0 1:0 3

3. SLOVENSKO 1 0 0 1 0:1 0

Turecko 1 0 0 1 0:1 0

5. Cyprus 1 0 0 1 0:4 0

 

najbližší program:

piatok 9. októbra o 13.00 h:

/Sluck/

Bielorusko 21 - Turecko 21

 

nedeľa 11. októbra o 14.30 h:

/Nijmegen/

Holandsko 21 - SLOVENSKO 21

 

utorok 13. októbra o 16.00 h:

/Larnaka/

Cyprus 21 - Bielorusko 21



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies