Dva zápasy, dve výhry v prvom kole: Rozbehnutý ťažkotonážnik nastúpi proti havířovskému rebelovi

NETKY.SK • 3 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Dva zápasy, dve výhry v prvom kole: Rozbehnutý ťažkotonážnik nastúpi proti havířovskému rebelovi

Súperom Borisa Glezga na turnaji RFA 10 bude slovensko-maďarský bojovník Lajos Papp. Ten začal s MMA len pred troma rokmi, no medzi profesionálmi nazbieral už dve víťazstvá.

slovakia

left justify in out

Obe prišli už v úvodnej päťminútovke a po prípadnom víťazstve nie je vylúčené, že ho môže čakať ďalší zápas o titul. Najskôr však musí prejsť 13. mája cez namotivovaného Glezga. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

 

img

 

Slovák alebo Maďar?

Aj keď stránky so štatistikami uvádzajú, že Lajos Papp je z Maďarska, jeho občianstvo je v skutočnosti slovenské. Reprezentant Wolf Fight Club Komárno však priznáva, že mu slovenčina robí problémy: „Som zo Slovenska, ale žijem blízko Maďarska, takže môj prvý jazyk je maďarčina. Po základnej škole som išiel na strednú školu v Budapešti, takže hovorím síce po slovensky, ale veľa som už zabudol. Rozumiem mnohým veciam, ale neviem sa veľmi dobre vyjadrovať,“ ozrejmil Lajos Papp svoj pôvod.

 

Okrem toho, že je rodinne založený a miluje bojové umenia, veľmi rád si vyskúša aj iné športy. „Vo voľnom čase rád spím. Ak nespím, rád trávim čas s kamarátmi alebo chodím na turistiku, prípadne skúšam nové športy,“ povedal o svojich voľnočasových aktivitách.

 

img

 

Medzi profesionálov vstúpil ako raketa

Aj keď Papp začal s bojovými umeniami len nedávno, už teraz patrí medzi najväčších ašpirantov na titul. Veľkú zásluhu na tom má jeho prvá výhra medzi amatérmi, kedy si to chcel pôvodne len vyskúšať. „S bojovými umeniami som začal v roku 2020, keď prišiel Covid a presťahoval som sa naspäť domov z Budapešti. Najprv som chcel len jeden zápas, aby som videl, aký je to pocit. Vyhral som a bol to úžasný pocit, takže som pokračoval v tréningu,“ povedal Lajos Papp.

 

Víťazstvo medzi amatérmi bolo natoľko motivujúce, že sa MMA začal venovať aj profesionálne a kariéru odštartoval dvomi rýchlymi víťazstvami. Rolanda Raka aj Lászla Kissa zdolal na TKO už v 1. kole a vzhľadom na to, že spomedzi všetkých divízií je všade vo svete ťažká váha najmenej obsadená, Lajos Papp nemá ďaleko od titulového zápasu.

 

img

 

Najskôr Glezgo a potom Vojčák?

Lajos Papp sa vracia do boja už 13. mája a nič iné ako víťazstvo si nepripúšťa. Ak sa mu podarí zdolať aj Borisa Glezga, jeho skóre medzi profesionálmi aj v rámci RFA bude 3-0. Sám Papp už avizuje, že má záujem o titulový zápas, v ktorom by ho s najväčšou pravdepodobnosťou mal čakať Štefan Vojčák.

 

Komárňanský bojovník však vidí v tomto potenciálnom súboji prekážku: „Po tomto víťazstve chcem, samozrejme, získať titul, aj keď by som mohol mať len 3 víťazstvá v rade v ťažkej váhe. So Štefanom Vojčákom veľa trénujem. Myslím si, že sme priatelia, takže o tomto zápase som si zatiaľ nie istý,“ povedal Papp, ktorý však zároveň nevylúčil, že by proti Vojčákovi nenastúpil.

 

Tento potenciálny titulový zápas však pokojne môže stroskotať už o pár dní. Presne o to sa pokúsi rebel Boris Glezgo, ktorý sa na turnaji RFA 10 pred domácim publikom pokúsi ukončiť neporaziteľnosť Lajosa Pappa a nabehnúť späť na víťaznú vlnu. Či sa mu to však naozaj podarí, uvidíme 13. mája. Turnaj môžete sledovať aj cez platformu PPV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona