Dva výbuchy otriasli Thajskom, pred obchodným centrom sa zranilo vyše 40 ľudí

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 14:00 • 2 min
Dva výbuchy otriasli Thajskom, pred obchodným centrom sa zranilo vyše 40 ľudí

BANGKOK - Vyše 40 ľudí sa dnes zranilo pri dvoch výbuchoch, ku ktorým došlo pred obchodným strediskom v provincii Pattání na juhu Thajska.

slovakia

left justify in out

Prvý výbuch bol slabý a nespôsobil nijaké zranenia. Druhý, ku ktorému došlo len o päť minút neskôr, bol však "obrovský", uviedol príslušník miestnej polície. Dodal, že v druhom prípade išlo o nálož v aute, ktorá zranila prinajmenšom 40 osôb.

 

Incident sa odohral na parkovisku pred obchodným centrom v provincii Pattání, zhruba 1050 kilometrov južne od metropole Bangkok. Na sociálnych sieťach sa už objavili fotografie a videá zachytávajúce hustý oblak čierneho dymu, ktorý sa na mieste následne vytvoril.

 

Polícia uviedla, že strojcu výbuchov sa doposiaľ nepodarilo identifikovať. Dodala však, že pri útoku bolo použité kradnuté auto.

 

Pattání patrí k trom najjužnejším provinciám Thajska, v ktorých už od januára 2004 prebieha povstanie moslimských separatistov za odtrhnutie od zvyšku tejto prevažne budhistickej krajiny. Pri bojoch tam zahynulo už vyše 6500 ľudí.

 

Či sú moslimskí povstalci zodpovední aj za dnešný útok, však doposiaľ nie je zrejmé, nakoľko vyšetrovanie vo veci ešte len prebieha.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona