Dva útoky vo Volgograde si vyžiadali 33 obetí a 106 zranených

NETKY.SK • 31 December 2013, 06:17 • 2 min
Dva útoky vo Volgograde si vyžiadali 33 obetí a 106 zranených

MOSKVA - Dovedna 33 obetí a 106 zranených si podľa najnovších výsledkov vyšetrovania vyžiadali dva teroristické útoky, ku ktorým došlo v nedeľu a v pondelok v juhoruskom meste Volgograd.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti. Pondelkový samovražedný bombový útok v trolejbuse vo Volgograde si podľa nej vyžiadal 15 obetí, kým pri nedeľňajšom samovražednom útoku na volgogradskej hlavnej železničnej stanici zahynulo 18 ľudí. K zodpovednosti za útoky sa doposiaľ nik neprihlásil, pripomenula agentúra AP. Ruský prezident Vladimir Putin nariadil po druhom teroristickom útoku za uplynulých 24 hodín bezpečnostným orgánom zvýšiť ostražitosť v krajine. Situácia vyvoláva obavy o bezpečnosť zimných olympijských hier v Soči, ktoré sa začnú o 40 dní. Vzbúrenci z odštiepeneckých regiónov v snahe vytvoriť na juhu Ruska islamský štát v júli vyzvali militantov, aby použili "maximálnu silu" na to, aby zabránili konaniu hier.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona