Dva samovražedné atentáty v Bagdade si vyžiadali najmenej 14 obetí

NETKY.SK • 17 September 2015, 12:19 • 2 min
Dva samovražedné atentáty v Bagdade si vyžiadali najmenej 14 obetí

BAGDAD - Najmenej 14 obetí si dnes vyžiadali dva samovražedné atentáty, ktorých terčom boli kontrolné policajné stanovištia v obchodných častiach v centre irackého Bagdadu. Atentáty sa odohrali v čase rannej špičky, keď sa v oblasti nachádzalo veľa ľudí.

slovakia

left justify in out

Oba útoky spáchali atentátnici, ktorí k svojim terčom prišli pešo, oblečení vo vestách vyplnených výbušninami, informovala agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje. Okrem najmenej 14 obetí na životoch si útoky vyžiadali aj vyše 30 zranených, potvrdili zdroje v bagdadských nemocniciach.


K atentátom sa bezprostredne nikto neprihlásil. Ich scenár však napovedá o možnej zodpovednosti niektorej zo skupín hlásiacich sa k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), ktorý v Iraku ovláda približne tretinu územia. Túto časť Iraku, ako aj rozsiahle územie susednej Sýrie vyhlásil IS vlani za svoj kalifát.


Od zosilnenia vplyvu Islamského štátu v Iraku zažíva Bagdad bombové útoky takmer denne, keď dochádza k explóziám náloží nastražených pri ceste, samovražedným atentátom a vraždám, ktorých terčom sú najčastejšie príslušníci vládnych bezpečnostných zložiek alebo vládni predstavitelia. Veľmi často sa obeťami takýchto útokov stávajú aj civilisti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona