Dva roky pred Londýnom slovenská spokojnosť s organizátormi

NETKY.SK • 26 Júl 2010, 11:31 • 2 min
Dva roky pred Londýnom slovenská spokojnosť s organizátormi

Dva roky pred Londýnom slovenská spokojnosť s organizátormi

slovakia

left justify in out

Dva roky pred začiatkom Hier XXX. olympiády (27. júla - 7. augusta 2012) sa vedenie Slovenského olympijského výboru (SOV) pozerá s veľkou dávkou optimizmu na schopnosti organizátorov v britskej metropole. Väčšina športovísk i infraštruktúry bude dokončená načas, alebo dokonca v predstihu. Zo slovenského pohľadu by sa londýnske hry mohli niesť v znamení výraznej diváckej podpory. Nielen z hľadiska početnej slovenskej enklávy na ostrovoch, ale aj geografickej blízkosti.
      Len nedávno sa z návštevy dejiska vrátila dvojčlenná delegácia SOV a šéf štábu Londýn 2012 a viceprezident SOV pre letné športy Ľubor Halanda a športový riaditeľ SOV Roman Buček sa zhodne rozplývali z priebežného stavu príprav. "Ak to trochu nadnesiem, tak olympijské hry by sa mohli v Londýne uskutočniť už o týždeň. O pripravenosť organizátorov naozaj nemám žiadne obavy," vyhlásil Halanda a dodal: "Bola to krátka a veľmi rýchla cesta, no z nášho pohľadu veľmi užitočná. Získali sme celkový prehľad a dojem o organizácii a umiestení jednotlivých športovísk. Videli sme napríklad ubytovanie pre našich rýchlostných kanoistov a veslárov, ktorí budú v univerzitnom meste na samostatných izbách po jednom a budú mať dostatočný priestor na prípravu i regeneráciu."
      Pre rok 2010 podporuje SOV 48 individuálnych športovcov v rámci projektu top tímu a tri kolektívne športy. "Je to stále pružný a otvorený systém. V ďalšom roku sa výsledky môžu odraziť na dodaní niektorých mien, iní môžu naopak zo systému vypadnúť," vysvetlil prezident SOV František Chmelár.

      Slovenský olympijský toptím Londýn 2012 (rok 2010):
      A-kategória: Martina Hrašnová, Libor Charfreitag, Dmitrij Vaľukievič, Dana Velďáková (atletika), Milan Randl (džudo), Martina Moravcová (plávanie), K2 - Iveta Kmeťová, Martina Kohlová, K4 - Michal Riszdorfer, Richard Riszdorfer, Juraj Tarr, Erik Vlček (rýchlostná kanoistika), Danka Barteková, Mário Filipovič, Jozef Gönci, Pavol Kopp, Marián Kovačócy, Zuzana Štefečeková (športová streľba), Samuel Piasecký (športová gymnastika), Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová (tenis), Pavol Šimko (triatlon), Lukáš Babač (veslovanie), C2 - Pavol a Peter Hochschornerovci, C2 - Tomáš Kučera, Ján Bátik, C2 - Ladislav Škantár, Peter Škantár), Jana Dukátová, Elena Kaliská, Michal Martikán, Alexander Slafkovský (vodný slalom), Ondrej Kutlík, Martin Tešovič (vzpieranie), David Musuľbes (zápasenie)
      B-kategória: Lucia Klocová, Matej Tóth (atletika), Ľubomír Hagara, K2 - Peter Gelle, Tomáš Martinek (rýchlostná kanoistika), Ján Fabo, Daniela Pešková, Erik Varga, Monika Zemková (športová streľba), Peter Cibák (vodný slalom), Viktor Gumán, Lucia Trojčáková (vzpieranie)
      kolektívne športy: hádzaná - muži, volejbal - muži, basketbal - ženy

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies