Dva roky podmienečne za osvedčenia z STK za úplatok

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 17:30 • 2 min
Dva roky podmienečne za osvedčenia z STK za úplatok

BANSKÁ BYSTRICA - Na dva roky odňatia slobody podmienečne a peňažný trest 750 eur odsúdila samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 36-ročného Ivana Hricka z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Ako technik Stanice technickej kontroly (STK) za úplatok vydal kladné hodnotenia pre pätnásť vozidiel na prevádzku na pozemných komunikáciách a zarobil najmenej 340 eur. Tým spáchal pokračovací zločin prijímania úplatku.


Schvaľovanie spôsobilosti sa udialo od 7. októbra do 6. novembra minulého roka na stanici technickej kontroly a emisnej kontroly, patriacej spoločnosti Rotos-STK na Studenej ulici v Bratislave. Väčšinou išlo o vozidlá s bratislavskými evidenčnými číslami, ale našli sa aj dvaja vodiči z okresov Nové Zámky a Dunajská Streda. Hricko po príchode vozidla na STK zinkasoval od vodiča buď 70, alebo sto eur. Z toho 49 eur bolo na poplatky za vykonanie kontroly a časť šla do vrecka technikovi. 


Hricko sa ku korupcii priznal a konanie oľutoval. S prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies