Dva ozbrojené útoky v Afganistane si vyžiadali životy 26 osôb

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 23:14 • 2 min
Dva ozbrojené útoky v Afganistane si vyžiadali životy 26 osôb

KÁBUL - Koordinovaný útok na vládny objekt vo východnej časti Afganistanu si vyžiadal 15 ľudských životov. V západnej časti krajiny zomrelo po výbuchu nálože umiestnenej pri ceste 11 cestujúcich autobusu. S odvolaním sa na oznámenie afganských úradov o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Atak na repatriačné zariadenie v Džalalabade v provincii Nangarhár na východe krajiny odštartoval samovražedný útočník v aute naplnenom výbušninami. Následne vnikla dvojica ozbrojencov do budovy a nasledoval šesťhodinový boj. Militanti zabili 15 osôb vrátane ženy a policajta.

 

Ďalších 15 osôb utrpelo zranenia. Príslušníci bezpečnostných zložiek napokon dvojicu útočníkov zlikvidovali. Terčom útoku sa v utorok stal aj autobus diaľkovej dopravy v okrese Balá Bulúk v západoafganskej provincii Faráh. Podľa vedúceho tamojšieho provinčného úradu verejného zdravotníctva u Abdul Džabar Šáhík po výbuchu zomrelo 11 civilistov a 31 ďalších utrpelo zranenia. Autobus mal namierené z provincie Herát do metropoly Kábul.

 

K zodpovednosti za tieto incidenty sa doposiaľ neprihlásila žiadna militantná organizácia. V daných provinciách aktívne operujú fundamentalistické hnutie Taliban i miestna odnož teroristickej skupiny Islamský štát (IS).

 

V provincii Faráh sa nachádza veľký počet militantov hnutia Taliban, predovšetkým v okrese Balá Bulúk, kde často ukladajú popri cestách bomby namierené proti vládnym predstaviteľom alebo afganským bezpečnostným silám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies