Dva obrovské výbuchy v Bagdade! Zomreli vyše dve desiatky ľudí

NETKY.SK • 7 Február 2015, 14:01 • 2 min
Dva obrovské výbuchy v Bagdade! Zomreli vyše dve desiatky ľudí

BAGDAD - Najmenej 22 ľudí zahynulo dnes pri dvoch bombových útokoch vo východnej časti irackej metropoly Bagdad.

slovakia

left justify in out

K atentátom došlo len niekoľko hodín pred vládou avizovaným zrušením zákazu nočného vychádzania v hlavnom meste, ktorý platí od roku 2004.
      

Pri výbuchoch utrpelo zranenia ďalších najmenej 50 ľudí, spresňuje agentúra Reuters na základe policajných a úradných zdrojov.
      

Pri prvom atentáte si samovražedný útočník vnútri reštaurácie v šiitskej štvrti Nového Bagdadu odpálil pás s výbušninami upevnený na tele. Zomrelo 12 ľudí. 
      

Ďalších desať ľudí zahynulo pri druhom útoku. keď na rušnom bagdadskom bazári vybuchli dve trhaviny. Polícia udala najprv nesprávny počet mŕtvych 23.
      

Tlačový hovorca irackého ministerstva vnútra brigádny generál Saad Maán však uviedol, že podľa neho tieto výbuchy nesúvisia s rozhodnutím vlády zrušiť zákaz nočného vychádzania. Ten platí doposiaľ v Bagdade každý deň od polnoci do 05.00 h.
      

Podľa agentúry Reuters je rozhodnutie vlády o zrušení zákazu vychádzania pokusom vytvoriť v Bagdade zdanie normálnosti. Pred americkou inváziou z roku 2003, ktorá znamenala koniec vlády diktátora Saddáma Husajna, bola totiž iracká metropola známa svojím rušným nočným životom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies