Dva mesiace vykrádal autá, teraz je už vo väzbe

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 16:03 • 2 min
Dva mesiace vykrádal autá, teraz je už vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia v Banskej Bystrici obvinila z prečinu poškodzovania cudzej veci a z prečinu krádeže 25-ročného Michala z Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Od začiatku roka do pondelka (4.3.), kedy ho polícia vypátrala a zadržala, sa vlámal do viacerých motorových vozidiel na rôznych miestach v meste pod Urpínom. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ukradnuté veci z vozidiel ukrýval na rôznych miestach v časti mesta Fončorda alebo v rôznych objektoch. Veci postupne predával nezisteným osobám alebo odnášal do záložní. "Ukradnuté veci, ktoré nestihol predať, polícia zaistila a po stotožnení majiteľov im budú vrátené," priblížila hovorkyňa. Polícia mu preukázala osem skutkov, z ktorých je obvinený, v ďalších šiestich prípadoch krádeží vlámaním do motorových vozidiel je podozrivý. Na ich objasnení polícia pracuje.

Krádežou vecí z motorových vozidiel, poškodením vozidiel a krádežou vozidla spôsobil majiteľom škodu odhadnutú na viac ako 13.000 eur.

"V súvislosti s obvineným vedieme aj trestné stíhanie pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti," pokračovala Faltániová. Policajti u neho našli dve zatavené plastové trubičky s neznámou bielou kryštalickou látkou, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie.

Sudca okresného súdu v stredu (6.3.) rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. V minulosti bol už dvakrát súdne trestaný. V apríli 2012 ho právoplatne odsúdili pre prečin krádeže. Za uvedené skutky môže byť potrestaný odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona