Dva luxusné Mercedesy, ktoré vlastnila Maria Callas, v pondelok vydražia

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 07:09 • 2 min
Dva luxusné Mercedesy, ktoré vlastnila Maria Callas, v pondelok vydražia

PARÍŽ - Dve limuzíny typu Mercedes-Benz 600, ktoré si v rokoch 1966 a 1971 zakúpila v Paríži slávna operná diva gréckeho pôvodu Maria Callas, vydražia v pondelok v Monaku. Informoval o tom aukčný dom Artcurial.

slovakia

left justify in out

Limuzíny, ktorými chcel výrobca, firma Daimler-Benz konkurovať od začiatku 60. rokov minulého storočia produkcii výrobcov vozidiel značiek Bentley alebo Rolls-Royce, patrili aj k vozovému parku popredných štátnikov.

 

Osemválcové stroje, ktoré by v pondelok mali nájsť nového majiteľa, sú v sivom metalovom vydaní s bielou strechou. Medzi písomnosťami, ktoré vydraží úspešný záujemca, sú okrem iného aj poistná zmluva na meno svetoznámej divy, ako aj jej korešpondencia s priateľom a zberateľom, ktorý ich odkúpil od slávnej sopranistky zosnulej v roku 1977 vo veku iba 53 rokov.

 

Aukčný dom ráta, že sa každé z vozidiel predá za sumu 60.000-100.000 eur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona