Dva dočasné zberné tábory pre migrantov začnú stavať koncom augusta

NETKY.SK • 5 August 2015, 17:50 • 2 min
Dva dočasné zberné tábory pre migrantov začnú stavať koncom augusta

BUDAPEŠŤ - Dva nové dočasné zberné tábory pre migrantov v Baranskej župe pri obci Martonfa a v Zalianskej župe pri obci Sormás začnú stavať koncom augusta, najneskôr začiatkom septembra.

slovakia

left justify in out

Podľa komerčnej spravodajskej rozhlasovej stanice Inforádió to dnes vyhlásil štátny tajomník rezortu vnútra Tibor Pogácsás po schôdzke s predstaviteľmi oboch obcí.
     

Pogácsás zdôraznil dočasný charakter táborov, v ktorých bude umiestnených po 1000 migrantov v kontajneroch a v stanoch. Tábor podľa jeho slov po oslabení migračnej vlny zrušia.
     

Pogácsás obom starostom oznámil, že rezort vnútra posilní policajné hliadky a vybuduje kamerový bezpečnostný systém.
     

Vláda minulý piatok zverejnila vo vestníku informáciu o výstavbe dvoch dočasných utečeneckých táborov. Predstaviteľov spomínaných obcí informácia zaskočila. 
     

Obyvatelia obce Martonfa vyjadrili zámer zabrániť všetkými možnými prostriedkami výstavbe tábora v bývalom vojenskom výcvikovom priestore. Na nedeľňajšej schôdzi v kultúrnom dome rozhodli, že na vojenskom pozemku postavia stany, v ktorých budú hliadky. Tie v prípade, že sa objavia stavebné stroje, zalarmujú všetkých odporcov výstavby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies