Duterte zverejnil zoznam politikov, podozrivých z obchodu s drogami

NETKY.SK • 7 August 2016, 09:52 • 2 min
Duterte zverejnil zoznam politikov, podozrivých z obchodu s drogami

MANILA - Filipínsky prezident Rodrigo Duterte dnes zverejnil mená viac než 150 politikov, sudcov a príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní, ktorí sú údajne zapletení v ilegálnom obchode s drogami.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

Duterte upozornil, že hoci niektoré mená sa mohli dostať na zoznam omylom, musí ich zverejniť, pretože je to jeho "povinnosť".

 

"Je veľmi dôležité, aby verejnosť poznala pomery v tejto krajine," Duterte uviedol vo svojom prejave na vojenskej základni v meste Davao, kde v minulosti dlhodobo pôsobil ako primátor.

 

Zoznam obsahuje mená ôsmich sudcov, viac než 50 súčasných a bývalých primátorov, vice-primátorov, starostov, guvernérov a kongresmanov, ako i 95 príslušníkov policajného zboru, armády a väzenskej stráže.

 

Duterte vyzval podozrivých na zozname, aby sa do 24 hodín odovzdali do rúk spravodlivosti. "V opačnom prípade nariadim, aby po vás pátrali všetky ozbrojené sily Filipín," varoval prezident.

 

Od 30. júna, kedy sa Duterte ujal úradu, už v rámci vládnej protidrogovej kampane zahynulo viac než 500 podozrivých. Väčšinu z nich zabila polícia, pretože údajne kládli odpor pri zatýkaní, zatiaľ čo ostatných zavraždili nepriateľské drogové gangy. Ľudskoprávni aktivisti tieto úmrtia odsudzujú a žiadajú Duterta, aby zaručil dodržiavanie ľudských práv pre podozrivých a princípy právneho štátu aj počas boja proti narkotikám.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona