Duterte vyhlásil vianočné prímerie s komunistickými povstalcami

NETKY.SK • 20 December 2017, 08:58 • 2 min
Duterte vyhlásil vianočné prímerie s komunistickými povstalcami

MANILA - Filipínsky prezident Rodrigo Duterte vyhlásil počas Vianoc prímerie s tamojšími komunistickými povstalcami a požiadal ich, aby pokoj zbraní ako gesto dobrej vôle takisto dodržiavali. vyhlásil počas Vianoc prímerie s tamojšími komunistickými povstalcami a požiadal ich, aby pokoj zbraní ako gesto dobrej vôle takisto dodržiavali.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v stredu prezidentov hovorca Harry Roque. Prezident to oznámil necelý mesiac po tom, čo rozhodol o ukončení mierových rozhovorov s Komunistickou stranou Filipín (PKP).

Ako vo svojej správe komentovala agentúra AP, rozhodnutie prezidenta Duterteho odzrkadľuje jeho protichodné kroky pri riešení povstania komunistických radikálov, ktoré v tejto krajine trvá už 48 rokov.

 

Predstavitelia z rezortu obrany prezidenta žiadali, aby takýto typ prímeria nevyhlasoval. Hovorca doplnil, že prímerie bude platiť 24. decembra a jeho cieľom je uľahčiť pohyb civilistov na verejnosti počas sviatkov. Duterte v novembri oficiálne nariadil zastaviť mierové rokovania s komunistickými povstalcami.

 

Duterte avizoval, že má v úmysle nasledovať Spojené štáty, ktoré Komunistickú stranu Filipín a jej ozbrojené krídlo, tzv. Novú ľudovú armádu (BHB), zaradili už v roku 2002 do kategórie teroristických organizácií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies