Duševne chorý Kanaďan sa objavil po 5 rokoch, prešiel bosý skoro cez dva kontinenty

NETKY.SK • 10 Február 2017, 17:48 • 2 min
Duševne chorý Kanaďan sa objavil po 5 rokoch, prešiel bosý skoro cez dva kontinenty

TORONTO – Kanaďan Anton Pilipa jedného dňa bez stopy zmizol zo svojho domova v Toronte a päť rokov po ňom nebolo ani stopy. Rodina si myslela, že je mŕtvy. V decembri sa našiel v Amazone.

slovakia

left justify in out

Anton prešiel pešo z Toronta až do Argentíny, pričom súčasťou cesty bolo nebezpečné Mexiko či Amazonský dažďový prales, kde ho mohli zožrať krokodíly a iné dravce. Jeho bizarným cieľom bola údajne návšteva argentínskej národnej knižnice.

 

Rodina bola po jeho návrate v šoku. "Hovoril som si, že je určite mŕtvy. Vzhľadom k okolnostiam to bola jediná vec, ktorá by vysvetľovala jeho dlhú neprítomnosti,“ povedal jeho brat Stefan.

Britský The Sun priniesol podrobnosti o Antonovej ceste. Vzdialenosť z Toronta do Buenos Aires predstavuje okolo 10 500 km. Anton sa však pešo rozhodol aj vrátiť, pričom prekonal takmer polovicu celej cesty a dokopy tak zdolal vyše 19-tisíc km.

 

Celý čas žil na ovocí, orechoch, bobulách a sem tam dostal nejaké jedlo od veľkorysých ľudí. "Nikdy som sa necítil sám. Celé tie roky som veľa premýšľal. Spal som pod holým nebom, je veľmi jednoduché prežiť, nepotrebujeme veľa vecí," vysvetlil Anton pre BBC. „Rád som sa vrátil k svojej rodine," dodal.

 

img

 

Anton počas dlhočiznej cesty prišiel o topánky a tak väčšinu prešiel naboso. Kanadsko-brazílsky policajt Helenice Vidigal si ho všimol kráčať popri ceste neďaleko mesta Manaus. Podľa vzhľadu vedel, že nie je domáci a prihovoril sa mu. Zistil, že je Kanaďan a pomohol mu skontaktovať sa s rodinou.

 

Stefan za ním okamžite priletel a vzal ho domov. Keď zbadal svojho brata v zanedbanom stave, nestačil sa diviť.

 

Napriek strastiplnej ceste ho po návrate do Kanady zatkli pre staršie obvinenie z napadnutia. Neskôr ho pustili na kauciu a bude musieť zaplatiť súdne trovy. Kto vie aký bol skutočný dôvod jeho cesty.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona