Dušan Švento: Výkonom a výsledkom chceme potešiť ľudí

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 12:09 • 2 min
Dušan Švento: Výkonom a výsledkom chceme potešiť ľudí

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant a účastník blížiacich sa ME vo Francúzsku Dušan Švento odlietal v pondelok popoludní z Bratislavy do dejiska šampionátu s vedomím, že na najbližšie dva roky má o svoju futbalovú budúcnosť postarané.

slovakia

left justify in out

Rodák z Ružomberka sa totiž po siedmich rokoch vracia do Slavie Praha. Odchovanec liptovského futbalu podpísal s vedením pražských "zošívaných" zmluvu do 30. júna.

 

Tridsaťročný univerzál odišiel zo Slavie v roku 2009 do Red Bullu Salzburg, s ktorým získal tri ligové tituly a dvakrát aj rakúsky Superpohár. "Áno, v Salzburgu som sa tešil z troch titulov, kým v Slavii Praha iba z dvoch. Takže teraz prišiel čas, aby som toto skóre vyrovnal," povedal na margo svojej majstrovskej zbierky tesne pred odletom na ME odchovanec MFK Ružomberok, ktorý okúsil legionársky osud nie iba za riekou Morava, ale aj v Rakúsku a Nemecku. Najmä nemecká misia dopadla inak, ako si 39-násobný reprezentant Slovenska pôvodne predstavoval. Sám doteraz nevie, prečo v Kolíne nehral, hoci bol zdravotne v poriadku. Našťastie, tento nevydarený angažmán už má spoľahlivý a rýchly ľavonohý hráč, vhodný na ľavý kraj obrany, resp. na ľavú stranu stredovej formácie, za sebou. Už je to minulosť.

 

"Nikdy som sa netajil tým, že by som sa do Slavie rád vrátil a stále som hovoril, že je to jediný klub v Česku, v ktorom by som chcel ešte hrať. Tá chvíľa práve prišla. Na účinkovanie v tomto klube mám najkrajšie spomienky z celej doterajšej kariéry. Pôsobenie v Slavii ma predsa posunulo práve do Salzburgu. Preto verím, že v blízkej budúcnosti, teda počas tých dvoch sezón, na ktoré som sa Slavii zaviazal, spolu nadviažeme na minulé úspechy, keď sme sa tešili z dvoch majstrovských titulov," povedal Dušan Švento na margo čerstvo podpísanej zmluvy s funkcionármi z pražského Edenu.

 

Autor jedného reprezentačného gólu (7. októbra 2006 úvodným presným zásahom odštartoval v Cardiffe vysoké víťazstvo Slovenska nad Walesom 5:1, pozn.) však teraz rozmýšľa nad inou misiou - nad úspešným vystúpením Slovákov v základnej B-skupine majstrovstiev Európy, v ktorej silu a futbalové kvality preveria futbalisti spomenutého Walesu, Ruska a Anglicka. Ako tento erudovaný futbalista vidí šancu "kozákovcov" postúpiť zo skupiny do ďalších bojov? "Dnes je vo futbale všetko možné," diplomaticky odvetil Dušan Švento a pokračoval: "Samozrejme, sú tam mužstvá, ktoré vstupujú do šampionátu v úlohe top favoritov na medailu a celkový primát. Ale každý zápas vo futbale sa začína od stavu 0:0. Šance na postup ďalej máme aj my, o tom som presvedčený," tvrdil Švento a po krátkom zamyslení vysvetlil, ako to myslel: "Ak k svojim povinnostiam pristúpime zodpovedne a na ihrisku splníme do bodky všetky úlohy a taktické zámery, môžeme pomýšľať na úspešný výsledok. Dopredu v žiadnom prípade neskladáme zbrane. Vo Francúzsku sa pobijeme o to, aby sme výkonmi a výsledkami potešili všetkých, ktorí nám budú počas ME fandiť a držať palce."

 

Mimochodom, široký ukážkový filmový úsmev na jeho rozžiarenej tvári bol jasným signálom, že Dušan Švento do Francúzska cestuje s pokojom na duši. Čerstvo podpísaná dvojročná zmluva so Slaviou Praha mu dáva istotu. Teraz sa môže naplno koncentrovať na úlohy, ktorými ho tréner Ján Kozák poverí v súbojoch s ťažkými rivalmi. Vzhľadom na jeho univerzálnosť a príkladnú bojovnosť ich určite nebude málo. Dušan Švento sa teší na účinkovanie na ME 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies