Dušan Švento sa po siedmich rokoch vracia do Slavie Praha

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 20:14 • 2 min
Dušan Švento sa po siedmich rokoch vracia do Slavie Praha

PRAHA - Slovenský futbalový reprezentant a účastník blížiacich sa majstrovstiev Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) Dušan Švento sa po siedmich rokoch vracia do Slavie Praha.

slovakia

left justify in out

S vedením "zošívaných" podpísal zmluvu na dva roky do 30. júna 2018. Tridsaťročný univerzál odišiel zo Slavie v roku 2009 do Red Bullu Salzburg, s ktorým získal tri ligové tituly a dvakrát aj rakúsky pohár. V roku 2014 prestúpil do bundesligového Kolína nad Rýnom, v ktorom mu vypršala platnosť zmluvy a preto sa rozhodol pre návrat do Slavie.

 

"Vždy som hovoril, že by som sa do Slavie rád vrátil a že je to jediný klub v Česku, v ktorom by som chcel hrať. Tá chvíľa práve prišla. Na pôsobenie v klube mám najkrajšie spomienky z celej kariéry a verím, že spolu nadviažeme na minulé úspechy," povedal rodák z Ružomberka po podpise zmluvy.

 

"Dušan je jednou z hrajúcich legiend Slavie Praha. Veľmi by som si prial, aby k dvom titulom v našom drese čoskoro pridal aj tretí, tak ako sa mu to podarilo so Salzburgom v Rakúsku. Vitaj doma, Dušan," povedal nadšene Jaroslav Tvrdík, zástupca majoritného vlastníka pražského klubu. Švento sa v drese "zošívaných" tešil z českých titulov v rokoch 2008 a 2009. Slavia finišovala v uplynulej sezóne na piatom mieste Synot ligy a v ročníku 2016/2017 sa predstaví v Európskej lige. Svoju púť začne v 2. predkole. Informácie uverejnila Slavia Praha na oficiálnej internetovej stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies