Dušan Perniš: Nemal som sa tam pchať, ten center bol plytký

NETKY.SK • 3 Október 2014, 13:01 • 2 min
Dušan Perniš: Nemal som sa tam pchať, ten center bol plytký

BRATISLAVA - Kapitán futbalistov Slovana Bratislava Dušan Perniš sa po zápase 2. kola skupinovej fázy Európskej ligy UEFA zachoval ako chlap. Brankár belasých na rovinu priznal, že prvý gól v 35. min. v súboji s Neapolom (0:2) do jeho siete padol po jeho zbytočnej chybe.

slovakia

left justify in out

"Bol to už štvrtý taký nebezpečný center za obranu. Nemal som do toho ísť. Bol príliš plytký. Braňo (Niňaj, pozn.) to mal odhlavičkovať a bol by pokoj. Nemal som sa do toho pchať. Bola to moja chyba, mrzí ma to, lebo chlapci v poli bojovali dobre," reagoval 29-ročný rodák z Nitry na margo úvodného gólu. 

 

"Tam nie je čo odpúšťať ani špekulovať. Keď brankár urobí chybu, zvyčajne je z toho gól. Ak ľudia chcú po tomto zápase nadávať, tak nech nadávajú na mňa. Chybu pri tom góle som urobil. Mrzí ma to," tvrdil po zápase strážca belasej svätyne a účastník MS 2010 v Juhoafrickej republike, ktorý vo vlastnom pokutovom území prehral vzdušný súboj s kapitánom SSC Neapol Marekom Hamšíkom. 

 

Skúsený brankár, ktorý okrem slovenskej najvyššej súťaže pôsobil aj v Škótsku a Poľsku, sa po zápase nebránil ani téme, ako videl účinkovanie Mareka Hamšíka v drese hostí spod Vezuvu: "Každú nebezpečnú loptu zahrával on, čo ma, poviem pravdu, dosť prekvapilo. Všetko išlo cez neho. Pri všetkom nebezpečnom bol on,“ zhodnotil Dušan Perniš výborný výkon slovenského reprezentanta v službách SSC Neapol. 

 

"Ak by nebolo vidieť rozdiel medzi Neapolom a nami, tak by bolo v tomto meraní síl asi niečo zlé. Určite tam bol rozdiel. Podľa mňa sme z veľkej časti splnili to, čo sme pred zápasom prezentovali. Bojovali sme. Srdce, emócie tam boli. Bohužiaľ, zasa to dopadlo 0:2," konštatoval brankár Slovana a pokračoval: "Druhý polčas bol z našej strany dobrý, ale stále je to o tom, koľko hral Neapol. Či hral 70 - 80 percent. Hral toľko, koľko potreboval. Rozdiel v hernej kvalite tam bol... Zbadali sme, že v druhom polčase prišla na hráčov Neapola hluchá chvíľa. Škoda toho, že sme ju nedokázali nevyužiť. Marko (Milinkovič, pozn.) mal šancu hlavou, potom z priameho kopu trafil žrď. Škoda toho... Ale ako som povedal: Rozdiel tam musí byť vidieť. Neapol je výkonnostne úplne inde ako my. Nám sa v poslednom čase nedarí dávať góly. Už sa s tým trápime mesiac... Musíme však s tým ďalej bojovať. Musíme byť trpezliví - ísť tomu naproti, ako hovoria Česi - a bojovať s tým. Iný recept nepoznám.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies