Dušan Kováčik zostáva za mrežami. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR

NETKY.SK • 26 August 2021, 14:16 • 2 min
Dušan Kováčik zostáva za mrežami. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR

BRATISLAVA - Bývalý špeciálny prokurátor má na krku viacero závažných obvinení. Súd sa vzhľadom na jeho kontakty obáva ovplyvňovania svedkov.

slovakia

left justify in out

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik zostáva vo väzbe. Vo štvrtok o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, keď zamietol sťažnosť obvineného proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). 

 

"Senát 2T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť obžalovaného Dušana K. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 13. augusta 2021, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu," spresnila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

 

Sudkyňa ŠTS 13. augusta rozhodla o zamietnutí Kováčikovej žiadosti o prepustenie z väzby, lebo má obavu, že by mohol vzhľadom na svoje kontakty ovplyvňovať svedkov. Zároveň prezentovala obavy z pokračovania v trestnej činnosti.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Dušan Kováčik zostáva vo väzbe!

 

Bývalý špeciálny prokurátor v žiadosti o prepustenie z väzby poukázal na nové okolnosti, okrem iného na krivú výpoveď Csabu Dömötöra. Má podozrenie, že výpovede svedkov v jeho konaní mohli byť manipulované.

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Dušana Kováčika koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po vznesení obvinenia.

 

Čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku, zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Vo väzbe je od októbra minulého roka z kolúznych a preventívnych dôvodov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bývalý špeciálny prokurátor mal v hľadáčiku oligarchu Bödöra. Plánoval ho poslať za mreže!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies