Ďurišovi to sype, v Liberci strelil 15. ligový gól: Využil som chybičku

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 11:38 • 2 min
Ďurišovi to sype, v Liberci strelil 15. ligový gól: Využil som chybičku

PLZEŇ - Slovenský futbalový útočník Michal Ďuriš bol hlavným hrdinom nedeľňajšieho zápasu 22. kola českej ligy, keď jeho presný zásah z 24. minúty rozhodol o víťazstve Viktorie Plzeň nad Slovanom Liberec (1:0).

slovakia

left justify in out

Ďuriš pred kľúčovým momentom stretnutia dostal veľa priestoru a po Rajtoralovej prihrávke sa vďaka pohotovej strele k žrdi mohol tešiť z 15. gólu v tejto sezóne. Vďaka nemu si upevnil postavenie na čele tabuľky kanonierov, o dva zásahy menej má na konte David Lafata z pražskej Sparty.

 

"Potvrdilo sa, že to bude veľmi ťažký zápas. Rozhodovali chybičky a som rád, že tú jednu sme využili. 'Rajty' to dal z pravej strany výborne medzi stopéra a krajného obrancu, ja som sa snažil obstreliť Koubka a po jeho ľavej ruke som loptu trafil presne k žrdi. Celý týždeň sme sa na zápas pripravovali. Vedeli sme, že nás v Liberci čaká veľa súbojov a štandardných situácií, čo sa tiež potvrdilo. Skutočne to bol fyzicky nesmierne náročný zápas," citoval server idnes.cz slová Ďuriša, ktorý za streleckú formu vďačí celému tímu.

 

"Je fakt, že mi to tam teraz padá. Ale v tomto prípade platí pravidlo, že keď sa darí mužstvu, ide to aj jednotlivcom. Dúfam, že to tak bude pokračovať," doplnil slovenský útočník, ktorý sa pred zápasom "hecoval" s krajanom z opačnej strany barikády Marekom Bakošom. "Jasné, že sme sa trochu podpichovali. Stretli sme sa minulý týždeň, ale odvtedy sme si už nepísali ani nevolali. Snažil som sa to brať ako každý iný zápas," poznamenal Ďuriš.

 

Plzeň vyhrala 11. zápas v rade a na čele tabuľky si udržala 6-bodový odstup pred Spartou, ktorá však odohrala o zápas menej. V tábore Viktorie veria, že sa zopakujú majstrovské oslavy z vlaňajška. "Do konca ligy zostáva osem kôl. Máme náskok a verím, že šnúru víťazstiev ešte natiahneme," dodal Ďuriš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona