Ďurišová: Na najvyšší súd sa dostávajú ľudia oddaní Harabinovi

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 15:49 • 2 min
Ďurišová: Na najvyšší súd sa dostávajú ľudia oddaní Harabinovi

BRATISLAVA - Na najvyšší súd sa postupne dostávajú sudcovia oddaní Štefanovi Harabinovi, hovorí kandidátka na predsedníčku Najvyššieho súdu SR Zuzana Ďurišová v rozhovore pre týždenník Plus 7 dní.

slovakia

left justify in out

"Aj novými predsedami senátov sa vo veľkom stávajú práve kandidáti z radov tých dvadsiatich nových sudcov, ktorých Harabin prijal. Keď sa vypíše nejaké výberové konanie, víťaz je už vopred známy a nikto iný sa už ani neprihlási. Každý vie, že by to bolo zbytočné a nebude zo seba robiť šaša,” vyhlásila Ďurišová. V rozhovore povedala aj to, že jeden z týchto nových sudcov dokonca priznal, že pri nástupe na najvyšší súd musel sľúbiť lojalitu Štefanovi Harabinovi.

 

Súčasná situácia na najvyššom súde je pre Ďurišovú dôvodom, prečo sa rozhodla postaviť proti súčasnému predsedovi Štefanovi Harabinovi. Svoju kandidatúru na predsednícky post najvyššieho súdu nepovažuje za vopred prehraný boj. "Tým, že kandiduje aj Štefan Harabin, súdna rada bude voliť bez jeho hlasu iba so sedemnástimi členmi. Predseda nebude na hlasovaní prítomný, takže je možné, že by to niektorých členov Súdnej rady mohlo posmeliť," povedala Ďurišová pre Plus 7 dní.

 

V rozhovore sa vyjadrila aj k otázke, kto by mal vymenovať nového predsedu Najvyššieho súdu SR. Je presvedčená, že ak by tak urobil ešte prezident Ivan Gašparovič, na Ústavný súd SR by sa so sťažnosťou mohol obrátiť nielen novozvolený prezident Andrej Kiska, ale aj druhý neúspešný kandidát na predsedu Najvyššieho súdu SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies