Ďuriška: Tímy z Corgoň ligy by mali na Malte problémy

NETKY.SK • 23 August 2013, 11:13 • 2 min
Ďuriška: Tímy z Corgoň ligy by mali na Malte problémy

TRENČÍN - Slovenský futbalový stredopoliar Lukáš Ďuriška sa počas letného prestupového obdobia dohodol na polročnom hosťovaní s maltským prvoligovým klubom FC Mosta. Dvadsaťjedenročný defenzívny záložník naposledy pôsobil na klubovej úrovni v corgoňligovom AS Trenčín.

slovakia

left justify in out

"Celé sa to zomlelo veľmi rýchlo. Dá sa povedať, že zo dňa na deň. Už dávnejšie som uvažoval nad hosťovaním, pretože som nedostával veľa príležitostí. Chýbalo mi zápasové zaťaženie. Nad ponukou z Malty som neváhal ani sekundu," povedal pre klubový web Trenčanov Ďuriška.

Stredopoliar Ďuriška je po útočníkovi Ľubošovi Pernišovi druhý Slovák, ktorý si obliekol dres maltského klubu (Perniš pôsobil v rokoch 2004 až 2005 v Sliema Wanderers, pozn.). "Keď som odchádzal, nevedel som, do čoho idem. Bolo veľa ohlasov, že tu bude slabá úroveň futbalu. Po nedeľňajšom zápase som zistil, že sa tu hrá kvalitný futbal. Dovolím si tvrdiť, že mužstvá zo spodnej časti corgoňligovej tabuľky by mali problémy s tímami ako Valletta či Birkirkara. Cítim, že ak dám do toho všetko, budem poctivo pracovať a pravidelne hrávať, bude to v mojej kariére posun. Všetko mám vo svojich rukách," uviedol Ďuriška. 

FC Mosta obsadil v uplynulej sezóne najvyššej maltskej súťaže šiestu priečku. "Štadióny sú tu pekné a nové. Páči sa mi tu. Máme vlastné tréningové centrum, kde sú dve ihriská. Žijem v centre mesta v byte. Pre život mám všetko, čo potrebujem. Ak by som to mal zhrnúť, podmienky sú vynikajúce a o hráčov sa starajú slušne," dodal rodák zo Soblahova, ktorý odohral za Mostu celé nedeľňajšie stretnutie 1. kola maltskej ligy na ihrisku FC Valletta (1:2). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies