Ďuriš strelil gól aj ako striedajúci žolík, tréner Plzne šetril Kozáčika

NETKY.SK • 9 November 2015, 12:53 • 2 min
Ďuriš strelil gól aj ako striedajúci žolík, tréner Plzne šetril Kozáčika

PRAHA - Nabitý program nezanechal na futbalistoch Viktorie Plzeň negatívne stopy. Po prehre 1:2 s Rapidom Viedeň v skupine Európskej ligy UEFA 2015/2016 sa úradujúci český majster rýchlo preladil na domácu ligovú scénu a v nedeľňajšom zápase 13. kola zvíťazil na ihrisku Baníka Ostrava hladko 4:0. Jedným presným zásahom sa pod triumf "viktoriánov" podpísal slovenský reprezentačný útočník Michal Ďuriš, ktorý sa po jubilejnom 10. sezónnom ligovom góle delí o čelo tabuľky strelcov s Lukášom Magerom z FK Mladá Boleslav.

slovakia

left justify in out

Plzeň je s 29 bodmi v tabuľke druhá iba o skóre za pražskou Spartou. "Som rád, že sme stretnutie zvládli a vyhrali. Po prvom polčase som však veľmi spokojný nebol. Súper dobre vykrýval stred poľa a tlačil sa do zaujímavých protiútokov. Baník sme púšťali do nebezpečných situácií, v polčasovej prestávke som preto musel zvýšiť hlas. Veľmi nám pomohol prvý gól, ktorý sa ukázal ako kľúčový. V celkovom súčte je výsledok 4:0 pre Baník príliš krutý," zhodnotil na klubovom webe súboj tréner Plzne Karel Krejčí, ktorý oproti duelu s Rapidom Viedeň urobil až päť zmien v základnej zostave.

 

Jednu z nich na brankárskom poste, keď pred jednotkou slovenskej reprezentácie Matúšom Kozáčikom dostal prednosť Petr Bolek. "Zápasov bolo v uplynulých týždňoch veľa. Niektorí hráči cítia psychickú či fyzickú únavu. Už dlhší čas som plánoval zmenu na pozícii brankára. Petr Bolek je v Ostrave ako doma, navyše som chcel Matúšovi Kozáčikovi dať pred reprezentačnou prestávkou trochu odfúknuť," poznamenal Krejčí. Aj Ďuriš po prehre s Rapidom začal iba na lavičke náhradníkov, v 74. minúte však vybehol na trávnik a stal sa mužom záverečných minút zápasu. V 79. minúte prihral Milanovi Petrželovi, ktorý zvýšil na 3:0 pre hostí a o dve minúty ich spolupráca v obrátenom garde spečatila výsledok.

 

Po reprezentačnej prestávke (21. novembra) čaká na Plzeň šláger s Mladou Boleslavou, ktorá je v tabuľke tretia s dvojbodovým mankom na duo Sparta - Plzeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies