Ďuriš: Sparta je ideálny súper, preteky s Lafatom neriešim

NETKY.SK • 28 Október 2015, 10:05 • 2 min
Ďuriš: Sparta je ideálny súper, preteky s Lafatom neriešim

PLZEŇ - Šlágrom 12. kola najvyššej českej futbalovej súťaže Synot ligy bude nedeľňajší duel prvých dvoch mužstiev tabuľky medzi Viktoriou Plzeň a Spartou Praha. Úradujúci český majster z Plzne aktuálne stráca z druhého miesta na svojho súpera tri body.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Karla Krejčího, medzi ktorých patrí aj slovenské trio Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš, veria, že po dvoch prehrách (2:3 v EL s Rapidom Viedeň a 0:1 v lige v Brne, pozn.) im k triumfu nad úhlavným rivalom pomôže aj vypredaná Doosan Arena. "Na atmosféru v Plzni sa zakaždým veľmi teším. Teraz to možno bude trochu iné v tom, že zaplnený bude aj sektor pre hostí. My však budeme doma, chceme sa oprieť o našich fanúšikov a spoločne zdolať Spartu. V posledných rokoch bývajú tieto duely veľmi vyhrotené. Sparta aj Plzeň sa držia na popredných priečkach, takže zápasy zvyknú byť atraktívnejšie pre nás hráčov aj fanúšikov. Posledné dva zápasy nám herne ani výsledkovo nevyšli. Paradoxne si však myslím, že práve Sparta je pre nás ideálny súper na to, aby sme sa opäť odrazili k úspešnému obdobiu," vyhlásil pre oficiálnu plzenskú stránku slovenský zakončovateľ Michal Ďuriš.


Toho zároveň čaká mikrosúboj s kanonierom Sparty Davidom Lafatom, obaja útočníci aktuálne vedú poradie strelcov Synot ligy s deviatimi gólmi. "Toto vôbec neriešim. Pre médiá je to určite chytľavá téma, ale ja si vždy prajem, aby vyhralo naše mužstvo. David je kanonier, neustále to potvrdzuje a Sparta sa naňho môže spoľahnúť. Verím však, že máme dostatočnú kvalitu na to, aby sme ho dokázali ustrážiť. Stretnutie môže rozhodnúť každá chyba. Dúfam, že ich urobíme menej ako súper," skonštatoval na záver Michal Ďuriš.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies