Ďuriš po prehre vo Viedni: Svoj gól by som vymenil za tri body

NETKY.SK • 23 Október 2015, 10:23 • 2 min
Ďuriš po prehre vo Viedni: Svoj gól by som vymenil za tri body

VIEDEŇ - Futbalisti Viktorie Plzeň nezvládli štvrtkový duel 3. kola skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2015/2016. Na ihrisku Rapidu Viedeň prehrali 2:3, hosťom na úspech nestačili ani góly slovenských reprezentantov Michala Ďuriša a Patrika Hrošovského. Viktoria má v tabuľke E-skupiny tri body a skomplikovala si situáciu ohľadne postupu do ďalšej fázy.

slovakia

left justify in out

Ďuriš potvrdil aktuálnu streleckú formu, keď krajana Jána Novotu v bráne Rapidu prekonal v 12. minúte po centri Jana Kovaříka. Plzeň však potom na Štadióne Ernsta Happela prestala hrať svoju hru a domáci to potrestali. Ešte do prestávky vyrovnal Steffen Hofmann, po zmene strán sa presadili Louis Schaub a Athanasios Petsos. Kontaktný gól v 76. minúte strelil Hrošovský, ale Rapid si už víťazstvo potom ustrážil a v tabuľke E-skupiny je tak stále stopercentný.

 

Ďuriš po zápase uviedol, že gól by menil za tri body. "Prvý polčas bol zlý. Zaspali sme ho, hrali sme zme. Nechápem to," krútil nespokojne hlavou. Za stavu 1:1 mal veľkú šancu streliť vedúci gól, ale Novotu po druhý raz nepokoril. "Možno to mohlo byť všetko iné, ak by som trafil aj druhýkrát. To už však teraz nezmením. Všetko musíme napraviť v odvete. Ak chceme hrať európsky pohár aj na jar, Rapid musíme doma zdolať. Rapid je s deviatimi bodmi na koni, ale ja verím, že aj my sme stále v hre," povedal slovenský útočník pre portál idnes.cz.

 

Jeho reprezentačný kolega Matúš Kozáčik inkasoval v bráne Plzne tri góly. "Mrzí nás to. Po prvom polčase sme mali byť aktívnejší. Namiesto toho sme stáli vzadu na šestnástke a nechali súpera, aby si vytvoril dostatok šancí. Rapid hral dobre na lopte, veľa nám toho nedovolil. Ak chceme postúpiť, v odvete musíme vyhrať," uviedol Kozáčik.

 

Zápas Viktoria - Rapid Viedeň je na programe 5. novembra v Plzni.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies