Ďuriš bude s Plzňou bojovať o titul do poslednej chvíle

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 11:44 • 2 min
Ďuriš bude s Plzňou bojovať o titul do poslednej chvíle

PLZEŇ - Futbalisti Sparty Praha si budú musieť minimálne ešte týždeň počkať na korunováciu za českého majstra. V predohrávke 26. kola zdolala v piatok Viktoria Plzeň doma Teplice 3:0 a stále má teoretickú šancu získať titul.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je rozdiel medzi oboma klubmi sedembodový, Sparta však má zápas k dobru.

 

Na výhre Plzne 3:0 sa podieľal aj slovenský futbalista Michal Ďuriš, ktorý strelil svoj piaty gól v lige v sezóne 2013/2014. V posledných piatich dueloch v najvyššej súťaži, v ktorej v tomto ročníku odohral 1229 minút, sa presadil trikrát. V piatok hral namiesto českého reprezentanta Daniela Kolářa na pozícii podhrotového stredopoliara. "V strede sa cítim oveľa lepšie ako na kraji. Som rád, že som dostal dnešnú šancu a dúfam, že som presvedčil trénera," povedal v rozhovore pre klubový web Michal Ďuriš, ktorý odohral celých 90 minút. 

 

Súboj sledovalo 9873 divákov, ktorí vytvorili Plzni skvelé prostredie. V 66. min videli svetlý moment Michala Ďuriša. "Bola to brejková situácia po pravej strane. Milan Petržela prihral pod seba na Tomáša Wágnera, ktorý sa na dvakrát pokúšal prepáliť všetko pred sebou. Ku mne sa vlastne dostala lopta náhodou, ale som rád, že si ma našla a ja som svoju šancu premenil," dodal Ďuriš. 

 

Plzeň z posledných siedmich zápasov nebrala všetky body len s Jihlavou a stále má šancu na titul. "Je dobré, že sa nám darí a vyhrávame. Uvidíme, aké výsledky prinesie víkend. Naša strata na prvé miesto je veľká, ale kým je šanca, potom budeme stále bojovať," uzavrel na klubovom webe Michal Ďuriš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies