Ďuriš bez šťavy, Plzeň s tromi bodmi proti Sparte

NETKY.SK • 24 Október 2016, 09:44 • 2 min
Ďuriš bez šťavy, Plzeň s tromi bodmi proti Sparte

PLZEŇ - Úradujúci český futbalový šampión Viktoria Plzeň zdolal v nedeľňajšom šlágri 11. kola tamojšej najvyššej súťaže Spartu Praha najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný presný zásah duelu zariadil v 26. min plzenský útočník Michael Krmenčík. Dvadsaťtriročnému hráčovi sa v tohtoročných stretnutiach so Spartou darí, dvoma gólmi sa podieľal aj na aprílovom triumfe "Viktoriánov" v Prahe (3:0).

slovakia

left justify in out

"Krmenčík vyzeral v príprave na zápas spomedzi útočníkov najlepšie. Na začiatku sezóny hrával pomenej, ale momentálne tvrdo trénuje a navyše má formu. V zápase so Spartou sme sa potrebovali ´trafiť´ vo výbere útočníka. Potrebovali sme hráča, ktorý vie nabiehať do priestoru, hráča, ktorý má rýchlosť a potrebnú drzosť. Michael je silný v hre čelom k bránke a aj vzhľadom k typológii súperových stopérov nám vyšiel ako najvhodnejší kandidát," objasnil Krmenčíkovu nomináciu do základnej zostavy slovenský tréner Plzne Roman Pivarník.

 

Štyridsaťdeväťročný rodák z Košíc využil v nedeľu spomedzi piatich krajanov iba troch. Celé stretnutie odohrali brankár Matúš Kozáčik a duo defenzívnych záložníkov Jakub Hromada a Patrik Hrošovský, Marek Bakoš presedel duel na lavičke náhradníkov. Pivarník tentoraz vynechal zo svojich plánov Michala Ďuriša. "Nie je to o tom, že by Michal nechcel hrať, ale je na ňom vidieť, že je bez šťavy. Na príčine je aj reprezentácia a množstvo zápasov, preto som mu chcel dať priestor na odpočinok a na stretnutie som ho nenominoval," doplnil Pivarník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona