Ďuricovi sa páči návrh spoločnej Ruskej a Ukrajinskej ligy

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 13:49 • 2 min
Ďuricovi sa páči návrh spoločnej Ruskej a Ukrajinskej ligy

MOSKVA - Slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica sa na klubovej internetovej stránke Lokomotivu Moskva vyslovil k možnosti spoločnej ligy medzi Ruskom a Ukrajinou. Na otázku, či počul niečo o takomto projekte, uviedol, že o podobnom uvažujú aj Slovensko s Českom.

slovakia

left justify in out

"Keď sa už takéto rozhovory začali, uvidíme ako sa to skončí. Lepšie to však vyzerá na Rusko a Ukrajinu," konštatoval Ján Ďurica a pokračoval: "V Česku je lepšia liga ako na Slovensku, majú tam lepšiu futbalovú infraštruktúru. Aj ekonomická situácia českých klubov je silnejšia ako slovenských. Rozpočet bratislavského Slovana je dva-tri milióny eur. U ostatných klubov podstatne nižší. Maximálna výplata v slovenských kluboch je 15-tisíc eur mesačne, ale takúto sumu dostavajú iba niekoľkí jednotlivci. Ja som napríklad v Artmedii na začiatku zarábal mesačne 500 eur, neskôr mi to zdvojnásobili. V prípade, že by slovenské kluby hrali v spoločnej súťaži, ich príjmy by sa jednoznačne zvýšili. Na druhej strane je tam aj veľký risk v tom, že ostatné kluby, ktoré sa do spoločnej ligy nedostanú, jednoducho vymrú."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona