Ďuricov Lokomotiv má Ruský pohár, čaká ho skupinová fáza EL

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 10:06 • 2 min
Ďuricov Lokomotiv má Ruský pohár, čaká ho skupinová fáza EL

ASTRACHAŇ - Futbalisti Lokomotivu Moskva po osemročnej prestávke získali prvú trofej, keď vo štvrtkovom finále Ruského pohára zvíťazili na Centrálnom štadióne v meste Astrachaň nad Kubaňom Krasnodar 3:1 po predĺžení. Duel na neutrálnej pôde na pobreží Kaspického mora začali lepšie hráči z Krasnodaru, ktorí sa v 28. min ujali vedenia gólom Vladislava Ignatieva. Bývalý hráč Lokomotivu využil zaváhanie krajného obrancu "železničiarov" Vitalija Denisova a prestrelil brazílskeho brankára Guilhermeho.

slovakia

left justify in out

Moskovčania sa dostali späť do zápasu vyrovnávajúcim gólom senegalského útočníka Bayeho Oumara Niasseho v 74. min. Misky váh na stranu Lokomotivu naklonila v 104. hlavička marockého kreatívneho stredopoliara Mbarka Boussoufu. Zisk ôsmeho národného pohára podčiarkol krásnou individuálnou akciou v 111. min Alexej Mirančuk. Lokomotiv sa vďaka zisku ôsmeho Ruského pohára - prvého od roku 2007 - predstaví v skupinovej fáze Európskej ligy 2015/2016. Slovenský reprezentačný obranca Ján Ďurica pre zranenie nezasiahol do priebehu finálového stretnutia.

 

Hrdina duelu Boussoufa po stretnutí priznal, že víťazný gól vo finále Ruského pohára je jeho najdôležitejší presný zásah počas pôsobenia v najväčšej krajine sveta. "V prvom polčase sme boli nervózni. Som rád, že som skóroval. Bol to pravdepodobne môj najdôležitejší gól, odkedy som v Rusku. Dôležité však boli aj ostatné góly, predovšetkým ten Niasseho. Som veľmi spokojný a šťastný. Kubaň vyzeral lepšie, ale postupne sa nám podarilo eliminovať jeho silné stránky," povedal pre Sport Express 30-ročný rodák z Amsterdamu, ktorý má pomerne bohatý životopis. V rodnom meste prešiel futbalovou školou Ajaxu, pokračoval v akadémii FC Chelsea. Pred príchodom do Lokomotivu Moskva hájil farby Anži Machačkala a belgických klubov Anderlecht Brusel a KAA Gent.

 

Duel mal špecifickú príchuť pre bieloruského trénera Leonida Kučuka. Päťdesiatpäťročný rodák z Minska v septembri minulého roka po neúspešných výsledkoch skončil na lavičke Lokomotivu, o dva mesiace neskôr prijal angažmán v Kubani Krasnodar. "Urobili sme niekoľko taktických chýb a neudržali vedenie. Bola to zvláštna skúsenosť. Zápas sa skončil. Nemá význam niekoho obviňovať," narážal Kučuk na situáciu pred druhým gólom Lokomotivu, ktorý pravdepodobne padol z tesného ofsajdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies