Ďurica vydal nový štúdiový album 30

NETKY.SK • 13 Október 2018, 12:32 • 2 min
Ďurica vydal nový štúdiový album 30

BRATISLAVA - Spevák Adam Ďurica vydáva nový, v poradí piaty štúdiový album, ktorému dal názov 30. Ponúka rovný tucet piesní, sú nimi Jazero, Holubička, Skúšaj, Zatancuj si so mnou, 30, Privádzaš ma do varu, Dávno si preč, City feat. Debbi, Okolo nás, Dom, Nič viac a Domov. TASR informovala PR manažérka Ľuba Svatá.

slovakia

left justify in out

Adam prekročil v novembri minulého roka hranicu magickej tridsiatky a pozitívne zmeny v jeho súkromí je počuť aj v jeho hudbe, v ktorej stavil na spoluprácu so špičkovými umelcami. Tridsiatka je,  zdá sa, v Adamovom živote prelomová. Práve preto sa rozhodol takto symbolicky pomenovať nielen svoj očakávaný album, ale aj titulnú pieseň 30, v ktorej sa z týchto zmien vyspieval.

 

Prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu bol singel Jazero, ktorý Adam predstavil aj s videoklipom. Zmena štýlu tam bola zrejmá už na prvé počutie. Ďalšou "lastovičkou", ktorá definitívne potvrdila nový zvuk, bol nedávny singel Holubička, ktorý za prvý mesiac takmer pokoril hranicu 500.000 vzhliadnutí. Text napísala Sima Martausová. Táto skladba bude titulnou piesňou vianočnej rozprávky, ktorú už tieto Vianoce odvysiela RTVS. Z Holubičky sa dokonca stane duet, v ktorom bude Adamov a Simin spev sprevádzať Symfonický orchester Slovenského rozhlasu.

 

Okrem hlavného producenta Mateja Turcera sa na albume producentsky výrazným spôsobom podieľal aj Adam, ktorý je aj výhradným autorom hudby. Spolupracoval s renomovanými hudobníkmi, medzi nimi s Mariánom Čekovským, Marcelom Buntajom, Danom Šoltysom, Jergušom Oravcom či českou speváčkou Debbi. Okrem Vlada Krausza, ktorý pre Adama napísal väčšinu textov, sa na albume textársky podieľala aj už spomínaná Sima Martausová, Rasťo Kopina a v piesni Skúšaj aj nováčik BuranoWski. Text piesne 30 si zase Adam napísal sám. Veľkým prínosom je aj textársky príspevok Stanislava Štepku, riaditeľa a umeleckého šéfa Radošinského naivného divadla, v skladbe Dávno si preč.

 

"Album 30 zachytáva jedno úžasné obdobie, v ktorom sa stretli talentovaní ľudia, textári, umelci a všetky kreatívne duše, ktoré sa mi páčia, na jednom mieste. Každý jeden z týchto ľudí ma ovplyvnil a každý z nich dal farbu môjmu novému albumu. Preto je pestrý, preto má nový zvuk a preto je na ňom 12 rozmanitých textov, ktoré som mal tú česť zhudobniť. Spoluprácu s týmito ľuďmi som si vyslovene užil a už sa teším na reakcie fanúšikov," uviedol pre médiá spevák.

 

Adam Ďurica (*1.11.1987, Nitra) začínal ako spevák a basgitarista v skupinách Analógia a Storm. Bol účastníkom prvej série súťaže Slovensko hľadá Superstar, do finálovej časti však nepostúpil. V roku 2006 vydal debutový album Cukor a soľ. V ankete Slávik bol objavom roka 2008. Na festivale Carpathia v poľskom Rzeszówe získal v roku 2009 hlavnú cenu Grand Prix za najlepšiu pieseň, live vystúpenie, spevácky výkon a ohlas publika. V októbri 2011 pridal druhý album Dávno zomrel rock'n'roll. V júni 2015 vydal tretí album Mandolína. O jeho popularite svedčí aj prvenstvo v ankete OTO Osobnosť televíznej obrazovky v kategórii spevák za rok 2014, 2015 a 2016. V závere októbra 2016 vydal štvrtú štúdiovku Spolu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies