Ďurica túži po revanši: Gréci musia, to je naša výhoda

NETKY.SK • 8 Október 2013, 11:31 • 2 min
Ďurica túži po revanši: Gréci musia, to je naša výhoda

BRATISLAVA - Skúsený stopér Ján Ďurica si želá, aby slovenská futbalová reprezentácia v piatkovom zápase kvalifikácie MS 2014 oplatila Grécku prehru z prvého vzájomného súboja na bratislavských Pasienkoch. Podľa 31-ročného obrancu súčasný tím pod taktovkou trénera Jána Kozáka má kvalitu na to, aby sa mu to podarilo.

slovakia

left justify in out

Legionár Lokomotivu Moskva tvrdí, že Gréci musia bodovať naplno, ak chcú pomýšľať na zosadenie Bosny a Hercegoviny z 1. miesta v G-skupine. To by mohla byť výhoda Slovenska nachádzajúceho sa v rebríčku FIFA o 48 miest nižšie ako jeho najbližší súper. "Myslím si, že domáci zápas s Gréckom bol jedným z tých, v ktorých sme si skomplikovali situáciu v kvalifikačnej skupine. Prehrali sme 0:1, nevyužili sme veľa šancí a naopak, Gréci premenili jedinú, ktorá sa im naskytla. Máme im preto čo vracať. Oni musia, my chceme a to môže byť naša výhoda. Verím, že zopakujeme výkony z posledných troch zápasov a potešíme ľudí aj výsledkom. Tréner nám pred zápasmi vždy prízvukuje, aby sme boli pokojní, verili si a tešili sa. Do tohto zápasu tiež pôjdeme s radosťou," povedal Ďurica na reprezentačnom zraze v Senci. V spomínanom zápase s Gréckom, ktorý sa hral vlani 16. októbra v Bratislave, boli slovenskí futbalisti herne lepší. Súpera prestrieľali 21:9, z toho na bránu bol pomer pokusov 9:2, no sieť sa rozvlnila len raz - za chrbtom Dušana Kuciaka po strele Dimitrisa Salpingidisa.

Ďurica síce presedel prvý zápas s Grékmi na lavičke náhradníkov, ale o sile súpera toho vie veľa. "Hellas" forsírujú nie príliš vábivý defenzívny futbal, ktorým však v roku 2004 senzačne dobyli európsky trón. Popri takmer bezchybnej obrane však disponujú aj obrovskou útočnou silou. Majú vo výbere tri smrtiace žihadlá, ktoré rozhodujú veľký zápasy vo svojich kluboch i na medzinárodnej úrovni - Kostasa Mitrogloua, Dimitrisa Salpingidisa a Georgiosa Samarasa. "Celkovo je ich tím veľmi silný, navyše budú hrať doma. Ale práve skutočnosť, že musia zvíťaziť, nám možno zahrá do kariet. Verím, že nespravíme veľa chýb, lebo oni vedia potrestať aj tú maličkú, v tomto sú naozaj špičkoví. Myslím si, že máme na to, aby sme ich zdolali. Futbal je jednoduchá hra, záleží na tom, ako sa na zápas pripravíme v hlavách," dodal Ďurica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies