Ďurica: Tréner Kozák dal dokopy výbornú partiu

NETKY.SK • 22 December 2014, 22:37 • 2 min
Ďurica: Tréner Kozák dal dokopy výbornú partiu

BRATISLAVA - Pre slovenskú futbalovú reprezentáciu bol rok 2014 ako z rozprávky. Skúsený obranca Ján Ďurica tvrdí, že najväčšiu zásluhu má na tom tréner Ján Kozák, ktorý dal dokopy výbornú partiu. Po jeseni trónia jeho zverenci bez straty bodu na čele svojej kvalifikačnej skupiny a sú na najlepšej ceste postúpiť na EURO 2016.

slovakia

left justify in out

"Po príchode trénera Jána Kozáka sa všetko zmenilo. Bolo to vidno na ihrisko i mimo neho. Kolektív sa utužil a premietlo sa to aj do výsledkov. Starší hráči ako ja, Martin Škrtel, Marek Hamšík, Jano Mucha, Matúš Kozáčik i mladíci pochopili filozofiu, že keď nebudeme všetci ťahať za jeden koniec, nemôžeme nič dokázať," povedal Ďurica, ktorý považuje ocenenie pre najlepší kolektív roka za zaslúžené.

 

Atmosféra v tíme mnohom pripomína roky 2009 a 2010, keď Slováci pod trénerskou taktovkou Vladimíra Weissa postúpili na svetový šampionát do JAR a pri historickej premiére na MS sa dostali do osemfinále. "Aj na tréningoch je vidno, že atmosféra je výborná. Keď sa maká, tak sa maká, no dokážeme sa aj uvoľniť a zasrandovať si, čo je veľmi dôležité. Veľká vďaka za to patrí trénerovi. Vieme sa tešiť z úspechov, po víťazných zápasoch si trochu aj zaspievame."

 

S dvanástimi bodmi zo štyroch zápasoch nepočítali ani najväčší optimisti. "Boli situácie, keď sme si sami hovorili, že čo sa to deje. Dokázali sme hrať rovnocennú partiu so Španielskom i Ukrajinou a oba silné tímy zdolať. Sme na prvom mieste tabuľky a najradšej by sme boli, keby sme všetky kvalifikačné stretnutia mohli odohrať už v tomto roku. Teraz nás však čaká prestávka a ťažký rok 2015. Máme to v našich rukách, nemôžeme podceniť ani jeden súboj. Verím, že sa nám podarí úspešne zavŕšiť načaté dielo a postúpiť do Francúzska."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies