Ďurica sa rozlúčil titulom medzikontinentálneho šampióna

NETKY.SK • 1 December 2014, 13:50 • 2 min
Ďurica sa rozlúčil titulom medzikontinentálneho šampióna

BRATISLAVA - Cez víkend sa v bratislavskej Incheba Expo Aréne uskutočnili profesionálne majstrovstvá sveta v kickboxe série W5. V sobotu získal Slovák Rudolf Ďurica titul medzikontinentálneho šampióna v divízii do 67 kg.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný "Ronin" zdolal na body Rusa Maxa Šalneva. Týmto víťazstvom sa Ďurica rozlúčil s aktívnou kariérou, naďalej bude trénovať svojich zverencov. "V januári budem mať 36. narodeniny, dal som si darček. Bolo to ťažké, celá príprava ma unavovala. Spravil som super zápas aj pre divákov, začal som vo vysokom tempe a prekvapil ho," povedal R. Ďurica pre agentúru SITA a ohliadol sa za svojou bohatou kariérou: "Dosiahol som, čo sa dalo. Za 10 rokov mám desať svetových titulov. Začal som dosť neskoro, ako 21-ročný, preto sa moja kariéra takto natiahla. Budem pokračovať ako tréner, všetci sme už prestarnutí bojovníci."

 

V inom sobotňajšom dueli podľahol Marcel "Headhunter" Jáger v superzápase do 84 kg na body Sametovi Keserovi z Turecka. 

V nedeľu sa obe slovenské zástupkyne Lucia Krajčovič aj Veronika Petríková predstavili v pyramíde o titul majsterky sveta do 56 kg, no ani jedna sa do finále neprebojovala. Dvadsaťsedemročná "The pretty beast" Krajčovič podľahla kontroverzným výrokom rozhodcov Ruske Julii Berezikovovej. O tri roky mladšia Petríková to proti Holanďanke Ilone Wijmansovej dotiahla až do extra kola, v ňom však rovnako na body prehrala. 

 

Záver nedeľňajšieho programu obstaral súboj o opasok majstra sveta do 77 kg medzi domácim Vladimírom Moravčíkom a Darrylom Sichtmanom. Išlo o odvetu medzi týmito dvoma súpermi. V prvom meraní síl na turnaji W5 v Bratislave v roku 2013 uspel Sichtman, keď Moravčík pre obnovené zranenie nenastúpil do rozhodujúceho extra kola. Revanš sa Slovákovi s prezývkou "Dracula" nepodaril, keď sa po piatich kolách na jeho stranu priklonil len jeden arbiter. Zvyšní dvaja prisúdili triumf 23-ročnému Holanďanovi. 

 

"Užíval som si to, ale mrzí ma, že to nevyšlo. Obaja sme predviedli skvelý výkon, ľudia to ocenia a odpustia mi, že som titul nezískal," povedal Moravčík a označil aj rozhodujúci moment zápasu: "Prehral som na to jedno počítanie. Trafil som ho, vyštartoval po ňom, uletel mi kryt a potrestal ma. Prehral som týmto jedným úderom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies