Ďurica premenil nacvičené, Mak verí, že mu gól pomôže

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 16:26 • 2 min
Ďurica premenil nacvičené, Mak verí, že mu gól pomôže

BRATISLAVA - Róbert Mak: "Pri gólovej situácii som videl, že ´Šventík´ bude prihrávať po zemi pred bránku, pošťastilo sa mi tam nabehnúť a skórovať".

slovakia

left justify in out

Slovenskí futbaloví reprezentanti pod vedením trénera Jána Kozáka zvládli úspešne premiérové vystúpenie v tomto kalendárnom roku. Na štadióne v Netanyi proti domácemu Izraelu potešili solídnou hrou a najmä výsledkom (3:1).

 

"Dodržali sme to, čo sme si povedali pred zápasom. Kontrolovali sme stretnutie. Výsledok je dobrý, aj hra vyzerala tak, ako mala. Už pred duelom proti Izraelu som vravel, že sme mierni favoriti. Na ihrisku sa to aj potvrdilo," skonštatoval stopér Ján Ďurica. Jeden z pilierov zadných radov SR okrem defenzívnych povinností pridal aj bonus: v 69. min po Stochovej štandardke strelil gól na 2:0, na ktorý napriek zníženiu už domáci hráči nedokázali odpovedať. "Bola to nacvičená situácia z tréningov, ktoré sme absolvovali pred stretnutím. Som rád, že mi to tam padlo. ´Miňo´ poslal vynikajúcu loptu priamo na moju hlavu. To je 50 percent gólu, keď spoluhráč presne odcentruje," opísal 32-ročný rodák z Dunajskej Stredy gólový moment, ktorý potešil slovenských futbalových priaznivcov. 

 

Radosť neskrýval ani Róbert Mak. Dvadsaťdvaročného rodáka z Bratislavy poslal kouč národného mužstva Ján Kozák na trávnik po zmene strán a rýchlonohý krídelník sa mu odvďačil tým najlepším spôsobom: v 83. min stanovil konečný rezultát na 3:1 pre hostí. "Každý hráč, ktorý zasiahne do stretnutia, chce dať gól a zároveň ukázať trénerovi, že patrí do mužstva. Mne sa to, našťastie, podarilo. Teší ma, že som pomohol tímu k víťazstvu. Pri gólovej situácii som videl, že ´Šventík´ (Dušan Švento) bude prihrávať po zemi pred bránku, pošťastilo sa mi tam nabehnúť a skórovať. Zvýšením nášho náskoku som v závere upokojil hru," vyjadril sa po stretnutí Róbert Mak, pre ktorého to bol druhý presný zásah v ôsmom dueli v najcennejšom drese. Premiérový gól strelil tiež vo víťaznom stretnutí Slovenska: vlani 15. novembra vo Vroclave proti domácemu Poľsku (2:0). Mak pôsobí na klubovej úrovni v nemeckom tíme 1. FC Norimberg, v ktorom v ostatnom období nedostával veľa príležitostí. "Verím, že tento gól do izraelskej siete mi pomôže viac sa etablovať v zostave norimberského klubu. Chcem pokračovať ďalej. Budem sa pokúšať, aby som nastupoval častejšie v bundeslige," doplnil Róbert Mak. 

 

V Netanyi mali až dvaja hráči Slovenska počas vydareného stretnutia na rukáve kapitánsku pásku. Na začiatku zápasu si ju navliekol stopér Martin Škrtel, po odchode 29-ročného dôrazného zadáka z trávnika s ňou hral úradujúci futbalista roka v SR Marek Hamšík. "Verím, že toto víťazstvo nakopne mužstvo pred kvalifikáciou o postup na ME 2016 do Francúzska. Ešte nás predtým čakajú dva náročné prípravné duely - doma proti Čiernej Hore a v Rusku. Musíme ich dobre zvládnuť a potom sa už sústrediť na kvalifikačný cyklus. Víťazstvá z Bosny, Poľska a teraz Izraela sú veľmi cenné. Sme radi, že sme opäť vyhrali a budeme chcieť pokračovať v tomto trende," zhodnotil stredajší zápas na izraelskej pôde 26-ročný stredopoliar Marek Hamšík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies