Ďurica plánoval reprezentačnú rozlúčku dlhšie: Treba vedieť,kedy odísť

NETKY.SK • 3 November 2017, 16:43 • 2 min
Ďurica plánoval reprezentačnú rozlúčku dlhšie: Treba vedieť,kedy odísť

BRATISLAVA - Slovenský reprezentačný obranca Ján Ďurica chystal svoju rozlúčku s národným tímom už dlhší čas. Trénera Jána Kozáka o nej informoval už pred začiatkom kvalifikácie MS 2018. Tridsaťpäťročný futbalista Trabzonsporu Istanbul podľa vlastných slov pochopil, že je čas uvoľniť miesto mladším.

slovakia

left justify in out

Ďurica sa chcel pôvodne rozlúčiť s reprezentáciou na svetovom šampionáte v Rusku. Športový osud to však zariadil inak.

 

"Bolo by pekné rozlúčiť sa na svetovom šampionáte, bol by to môj druhý. Predstavoval som si to tak, že v Rusku ukončím reprezentačnú kariéru. Ale odklonilo sa od nás šťastie a my sme skončili v kvalifikácii v skupine druhí, ale bez postupu. Takže môj čas prišiel teraz," vyhlásil Ďurica pre webovú stránku Slovenského futbalového zväzu a dodal:

 

"Čaká to každého, generačná výmena v mužstve je normálna vec. Parádne rastie Milan Škriniar a predsa len mám svoj vek. Moje telo odovzdalo futbalu maximum, nebolo by dobré čakať, kým ma začnú z reprezentácie vyháňať. Treba vedieť, kedy odísť."

 

Dlhoročná opora reprezentácie má na konte 90 štartov v najcennejšom drese. V zápasoch proti Ukrajine a Nórsku si pripíše ďalšie dva, tie však budú naozaj posledné. "Reakcie boli aj také, že keď sa teraz na zraze stretneme, dáme si kávu a pokecáme o tom. Že si to mám ešte rozmyslieť, že by som to mohol ešte potiahnuť. Možno mohol, ale ako som povedal, nastal môj čas. Verte mi, že z tejto skvelej partie sa mi ťažko odchádza. Isteže, byť tak dlho členom kádra národného tímu je výnimočné. Vždy som rád reprezentoval, to o mne viete všetci. Tešil som sa na prvý, druhý, piaty, aj štyridsiaty ôsmy zápas, na všetky predtým, aj potom. Aj v tých novembrových súbojoch pôjdem naplno, ja to inak neviem."

 

Oficiálne sa Ďurica rozlúči v utorok 14. novembra v zápase proti Nórsku v Trnave. "Čo som mohol, to som mladším hráčom už dal. V tíme sú ešte Marek Hamšík, Martin Škrtel, Juraj Kucka, Tomáš Hubočan, takže tí mladší sa majú od koho učiť, ako som sa učil v mojich začiatkoch v reprezentácii ja. Ja vlastne ani neodchádzam, len uvoľňujem miesto," poznamenal na záver Ďurica.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies