Ďurica na odchode z Lokomotivu, Škuletič: Ďakujem ti brat, za všetko

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 13:42 • 2 min
Ďurica na odchode z Lokomotivu, Škuletič: Ďakujem ti brat, za všetko

MOSKVA - Slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica sa zrejme nedohodne so svojím klubom Lokomotiv Moskva na predĺžení kontraktu, ktorého platnosť sa skončí 31. mája.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to portál denníka Izvestija. Skúsený 34-ročný obranca a dlhoročná opora zadných radov "železničiarov" podľa ruského zdroja zarába v Lokomotive ročne 1,2 milióna eur, ale na tento plat mu chce klub siahnuť. Hlavný problém má spočívať v tom, že Rusi po novom chcú vyplácať svojich zahraničných hráčov v rubľoch a na to nemieni Ďurica pristúpiť.

 

Ten istý zdroj tvrdí, že Ďurica nesúhlasí so znížením svojho platu, čo v čase ekonomickej krízy v klube nie je priechodné. Iná verzia zasa hovorí o tom, že Slovák práveže chce pristúpiť na dvojnásobne zníženie mzdy, ale klub to nepovažuje za dostatočný ústupok. Podľa Izvestija sa Ďurica odmietol k týmto špekuláciám vyjadriť s odôvodnením, nech tak urobí vedenie klubu. Predstavitelia Lokomotivu sa zatiaľ tiež zdržali komentára.


Verziu o zamýšľanom odchode skúseného obrancu podporuje aj jeho srbský spoluhráč Petar Škuletič, ktorý sa s Ďuricom už rozlúčil, a to prostredníctvom statusu na sociálnej sieti. "Ďakujem ti, brat, za všetko. Si najlepší! Veľa šťastia v ďalšom živote aj kariére," napísal na instagrame 25-ročný rodák z Čiernej Hory.


Bývalý hráč Dunajskej Stredy či Artmedie Petržalka Ďurica si oblieka dres Lokomotivu Moskva od roku 2009. V sezóne 2013/2014 získal s tímom bronzovú medailu v ruskej najvyššej súťaži a o rok neskôr aj Ruský pohár. Aktuálne po 29. kole Lokomotiv figuruje na 6. priečke tamojšej Premier League. Dlhoročný reprezentant Ďurica figuruje v predbežnej nominácii Slovenska na ME 2016 vo Francúzsku, kde budú jedným z troch súperov Slovákov v základnej skupine aj Rusi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies