Ďurica: Lokomotiv si zaslúžil remízu, mohol aj vyhrať

NETKY.SK • 6 November 2015, 10:00 • 2 min
Ďurica: Lokomotiv si zaslúžil remízu, mohol aj vyhrať

ISTANBUL - Futbalisti ruského klubu Lokomotiv Moskva si v H-skupine Európskej ligy udržali pozíciu lídra štvrtkovou remízou 1:1 na trávniku tureckého Besiktasu Istanbul. V drese "železničiarov" odohral celé stretnutie slovenský obranca Ján Ďurica.

slovakia

left justify in out

Podľa 33-ročného dunajskostredského rodáka sa na horúcej tureckej pôde zrodil zaslúžený nerozhodný výsledok, hoci Moskovčania mohli v úplnom závere rozhodnúť o zisku všetkých troch bodov. Srbský útočník Petar Škuletič však nevyužil príležitosť stať sa hrdinom ruského mužstva. "Inkasovali sme vedúci gól, ale rýchlo sme pochopili, že v Istanbule môžeme dosiahnuť dobrý výsledok. V koncovke duelu sme dokonca mohli streliť gól na 2:1. Myslím si, že sme si zaslúžili získať bod. Všetci chlapci boli statoční, bojovali až do konca," cituje portál denníka Sport Express vyjadrenie slovenského reprezentanta.

 

Lokomotiv prehral v ostatnom ligovom dueli na pôde Kubaňu Krasnodar vysoko 2:6. Kouč Igor Čerevčenko sa preto rozhodol pre novozloženú stopérsku dvojicu Roman Šiškin - Ján Ďurica. "Bol to ťažký zápas. Som rád, že sa nám podarilo uhájiť prvé miesto. Mohli sme dokonca aj zvíťaziť. Duo Šiškin - Ďurica sme začali pripravovať ihneď po nevydarenom dueli s Kubaňom. Rozhodol o tom celý trénerský štáb. Myslím si, že hru našich stredných obrancov by najlepšie zhodnotili útočníci Besiktasu," skonštatoval podľa R-Sportu tréner Moskovčanov Čerevčenko.

 

"Dnes sme hrali jeden za druhého. V rovnakom duchu musíme pokračovať aj v ďalších zápasoch. Nemyslím si, že nás súper dostal do úzkych, možno iba na niekoľko minút tesne pred prestávkou. Aj za nepriaznivého stavu sme ukázali charakter a dokázali vyrovnať stav stretnutia," doplnil na záver Ján Ďurica.

 

Lokomotiv má na čele H-skupiny 8 bodov a dvojbodový náskok práve pred Besiktasom. Portugalský Sporting Lisabon v neskoršom štvrtkovom stretnutí prehral na pôde albánskeho zástupcu Skënderbeu Korcë vysoko 0:3 a nevyužil možnosť priblížiť sa k moskovskému tímu na rozdiel bodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies